5 måneder 5 måneder

Dagene rundt nyttår var jeg i Praha. Reiste med Vivek og vi booket rom på Old Prague Hostel. Hostellet var helt greit. Var litt "uheldig" med de andre vi bodde på rom med de to første dagene, da de lagde mye bråk etter de kom hjem fra byen midt på natten, men de skulle heldigvis videre til Budapest (og plage noen andre). De som kom så var eksemplariske. Den store fordelen med å bo på hostel er hvor lett det er å komme i kontakt med andre, så jeg vil si det veier opp for noen få dårlige opplevelser.

Selve byen er en hyggelig "gammel" by. Turistgatene var plagsomt folksomme, så det gjaldt å finne sidegater. Det var mange museer å velge mellom, men vi prioriterte ikke å besøke noen av dem. Vi så Aquaman og Bumblebee, sistnevnte er etter min mening den dårligste transformersfilmen til nå. Bra visuelle effekter, men historien.. Aquaman var helt ok.

    Vi var innom "Ungelt Jazz & Blues Club", der vi traff et hyggelig Israelsk par og pratet lenge om religion, politikk og dataspill. Underlig blanding. Kan anbefale dette stedet. Kan også anbefale kafeen "Au Gourmand". Vi spiste frokost der et par ganger. Veldig hyggelig. For veganere har "Loving Hut" god og billig mat. I tillegg var vi to ganger på en indisk restaurant "Namaste India". Ser kjedelig ut fra utsiden,
    men det var god mat og koselig stemning i kjelleren. Pass på å ikke bestille for mye. Særlig ris og nanbrød. Porsjonene er ofte store på indisk.

    I Praha er det offisielle fyrverkeriet på 1.januar (rundt klokken 1800). Vil ikke anbefale å være i gatene/ved broene på nyttårsaften. Folk fyrte av raketter i gatene og plasserte ut smellgranater under trikkene..

    Jeg dro en tur til et stort badeland kalt Aquapalace en av de siste dagene. Det lå et stykke utenfor sentrum. Mange fine badstuer i velværeavdelingen. Litt kronglete å komme dit uten bil. Busser og bane går, men likevel verd turen. Ellers var det dårlig med bademuligheter i Praha. Med mindre du vil bade i/til øll. Fristet ikke.


    Comments