15 years 3 years

Jeg er André. Født vinteren 1984 i Oslo. Bodd 9 år i Bodø, ut 3.klasse, før familien vår flyttet sørover til Skien. Gikk på Skien videregående skole, og hadde 1 år førstegangstjeneste på Ørland før jeg startet på en høgskole i Forsvaret innen telematikk (Forsvarets Ingeniørhøgskole, FIH). Jeg bodde og jobbet på Jørstadmoen (Lillehammer) i litt over 4 år, før jeg i 2012 startet to nye år med utdanning, en master i informasjonssikkerhet på Gjøvik. Etter studiene flyttet jeg til Oslo, og jobbet 1 år i sekretariatene til to utredninger: Datakrimstrategien og digital sårbarhet - sikkert samfunn. Nå jobber jeg i Oslo kommune hos "UKE" med sikkerhet på kommunens felles IKT-plattform.

Jeg har en lillesøster som heter Kathrine og en lillebror som heter Stian, og vi bor nå alle sammen i Oslo.

Data og informasjonssikkerhet

Mine interesser (samt en god dose tilfeldigheter) har ført meg i retning av IKT-sikkerhet (informasjonssikkerhet) med alt det innebærer av hacking, datavirus, tilgangskontroll, kryptering, brannmurer, backupløsninger, sårbarheter, dataetterforskning osv. Da jeg gikk i barnehagen hadde vi en IBM 5160, og jeg husker godt den første maskinen jeg fikk etter at vi flyttet til Skien. En pentium med 100Mhz prosessor. Jeg startet å interessere meg for webutvikling på videregående og satt etterhvert sammen PC'er selv ved oppgraderinger. Da jeg tok fagretningen informasjonssikkerhet på FIH oppdaget jeg podcasten Security Now, og den hører jeg fremdeles på. Hadde jeg ikke kommet inn på FIH, hadde jeg nok tatt fysikk ved UiO. Relativitetsteori, astrofysikk og kantemekanikk er utrolig spennende. Jeg hører også på en podcast kalt Freakonomics som prøver å finne vitenskapelige svar på vanskelige sosiale problemstillinger.

Trening, mat og helse

Jeg svømmer regelmessig og løper litt. Jeg liker også å spille tennis, står litt på snowboard på vinteren og liker veldig godt å gå turer i fjellet. Spiste en stund en diett kalt Paleo. Den baserer seg på et litt annet syn på fett, hvete og sukker enn verden ellers, og du kan lese litt mer om på det på matsiden min.

Film, spill og musikk

Jeg setter film og musikk høyt, og jeg har spilt en god del dataspill opp igjennom oppveksten. Jeg hører mest på sjangrer som rock/metal, jazz og noe techno/psytrance. Jeg har samlet en oversikt over filmer og TV-serier jeg liker under databaser. Mine delte
spotifylister er også tilgjengelig. Det er noen dataspill jeg har et spesielt forhold til. Sonic the Hedgehog må først nevnes. Det blåe pinnsvinet som løper raskere enn lydens hastighet. Videre må Ocarina of Time (Zelda) nevnes. Jeg spilte masse Age of empires II på videregående, og spiller det av og til enda på Steam. Skyrim, Fallout 3, fallout 4 og Witcher 3 er blant de spillene jeg nylig kan anbefale. Jeg liker også brettspill. For eksempel Carcassonne og Citadels. Kortspill er også stas :)

Reiser og friluftsliv

Om sommeren prioriterer jeg som oftest å reise. Jeg liker best å ordne turen selv: Finne et fint sted, bestille overnatting og fly, leie bil og legger opp programmet selv. Reiser noen ganger alene og noen ganger med andre. Liker best å kunne stå opp tidlig og reise rundt, se attraksjoner, fine utsikter, parker, strender, bade og slappe av. Blir fort rastløs. Liker også veldig godt å sove ute i telt. Se mer på reisesidene mine. Er ivrig til å ta bilder og filmer litt.

Flere fra diverse