6 years 5 years

Reiste inn til New York her på torsdag. Skal ha noen møter kommende uke i forbindelse med jobben, og tok derfor noen dager i forkant for å oppleve litt. Norwegian har ganske billige billetter til New York og går direkte fra Gardermoen. Fant et billig sted å bo rett over bruen øst for Manhattan kalt "The Local NY". Delt rom med plass til 4 personer. Det er god standard på rommet med både dusj og toalett, samt muligheter for å låse inn bagasje. T-bane med ekspressbanen tar bare ca 10 minutter til Central Park, og går videre til World Trade Senter-området. Det var litt krøll å få kjøpt biletter til tbanen. Automaten bad om zip-code, og hverken min forrige eller gjeldende (i Norge) virket. Fikk tatt ut i en ATM og stappet inn en 20$ seddel.

 • The local NY The local NY
 • Pannekakene så fristende ut slik som dette Pannekakene så fristende ut slik som dette
 • Føler det var første og siste gang jeg spiser dette :p Føler det var første og siste gang jeg spiser dette :p
 • Båt fra Battery Park Båt fra Battery Park
 • Frihetsgudinnen Frihetsgudinnen
 • Her stod Twin Towers Her stod Twin Towers

  I går (Fredag) tok jeg tbanen inn til World Trade Center der det var mye bygging på gang. En blir litt sjokkert når man dukker opp fra tbanen og ser skyskrapere overalt. Og det tar liksom ingen ende, med mindre det er en park eller kirke som tar opp kvartalet. Manhattan er som mange andre store byer delt inn i "avenues" som går nord-sør og "streets" som går øst-vest. Man kan derfor enkelt navigere basert på kryssingen av disse. Jeg spiste frokost og gikk litt langs vannkanten mot øst og så sørvest igjen, fant en ferrige som tok meg til frihetsgudinnen og Ellis Island før den returnerte til Manhatten igjen. Spiste så lunsj og fant veien opp til en Apple-butikk i sørøstkanten av Central Park. Den var formet som en kube og man gikk ned inn i den. Jeg har aldri sett så mange apple-hjelpere før! Jeg fant ingen ting jeg trengte, og gikk derfor en liten tur i Central Park før jeg tok kvelden.

  • En motebutikk? En motebutikk?
  • Central Park - Helt i sør av parken Central Park - Helt i sør av parken
  • Central Park - En lenger tur på lørdagen Central Park - En lenger tur på lørdagen
  • Central Park - Det store vannet et stykke nord i parken Central Park - Det store vannet et stykke nord i parken
  • Inne på immigrantmottaket på Ellis Island Inne på immigrantmottaket på Ellis Island
  • Broadway Broadway

  I dag (Lørdag) startet jeg med en lenger tur i Central Park, sammen med alle mosjonistene som det vrimlet av på morgenkvisten. Tok så tbanen sørover til Grand Central (der det var enda en Apple-butikk) og gikk så til Rockefeller kjøpesenter. Der var det lang kø rundt en liten isbane. Det var mulig å kjøpe biletter for å komme til "top of the rock", men siden det regnet og var tåkete droppet jeg det. Fant noe mat, men intet sted å sitte. Makan til overfylt sted :) Hadde bestilt biletter til "Les Misérables" klokken 14.00 på Broadway. Var ganske bra.

  I morgen tidlig tar jeg toget til Washington.