6 years 5 years

Etter 2 helger med mye jobbing tok jeg turen hjem til Skien sist helg. Hadde taco-kveld hos Gøran og Katrine, fikk bestilt sovepose og liggeunderlag, besøkt både mor og far og planlagt en skitur. Ble ganske dårlig søndag kveld, frysninger mandag, hodepine natt til tirsdag, og det så litt dårlig ut med tanke på skituren en stund.

 • Gåtur opp akerselva Gåtur opp akerselva
 • Fremme halvveis i Nydal Fremme halvveis i Nydal
 • Soveposen Soveposen "RAB 900 LZ XL" og liggeunderlaget "Exped Downmat UL 7 LW"

  Soveposen og liggeunderlaget var fremme allerede på tirsdagen, men jeg hentet det ikke før dagen etter. Fikk også kjøpt en gassprimus, skismøring, kart og litt tørrmat. Meldte meg like greit inn i DNT da jeg ser for meg både å bruke hyttene, samt kanskje bli med på noen av turene deres i sommer.

  Jeg dro så inn til Gjøvik på torsdag formiddag. Formen var ok. Vi pakket den kvelden og startet å gå fredag morgen. Siden vi startet med sørvest retning var det ganske mye tettbebyggelse i starten. Tempoet var ikke veldig raskt med andre ord, og det ble ganske mange stopp. Vi gikk til solen var nesten nede, nesten fremme ved Osbakken, satt opp telt og varmet mat. Dunpåsene holdt varmen bra.

  • Ikke så mye snø i gjøvik, men det hjalp på da vi kom høyere Ikke så mye snø i gjøvik, men det hjalp på da vi kom høyere
  • Første overnattingsplass Første overnattingsplass

   Lørdag var like fin som fredagen. Ikke en sky på himmelen. Vi gikk over vannet, nordvestover. Løypene vi hadde staket ut til "skistua" var ikke merket av på kartene ute i løypa, og de gikk ikke nøyaktig der kartet vårt viste. Vi slo derfor opp telt i et område med høye strømmaster omtrent ved Fredheim gård.

   • Selfie med speilrefleks! Selfie med speilrefleks!

    Søndagen fant vi sporene et par hundre meter opp etter å ha fulgt strømmastene nordover. Derifra var det mye nedover, og vi var hjemme i Gjøvik i 5-tiden.

    • Løypa vi gikk, med klokken Løypa vi gikk, med klokken
    • Høydeprofil: Ca 420 meter stigning fra Gjøvik sentrum Høydeprofil: Ca 420 meter stigning fra Gjøvik sentrum