14 år 10 år

Den store reise er nå i gang! Vi kjørte inn til Gardermoen i går, tok først et fly til København, for så å sette oss på interkontinentalt fly som tok oss helt til Kina, Beijing på 9 timer. I tillegg ligger Kina på GMT+8 timer, noe som gir +6 timer i forhold til Norge ved sommerstid. Vi kom med andre ord til Beijing klokken 1200 på morgenkvisten i dag.

    Dette gigantiske flyet var enormt! Vi ble servert en enkel middag, samt en enda enklere frokost. Du aner ikke hvor irriterende det er når du sitter, temmelig trangt, å bli servert store fat med masse små irriterende beholdere med alt mulig du ikke trenger. Dette da i tillegg til alt du selv har tatt med for flyreisen. Omsider fikk nå de fleste tullet seg inn under teppet vi fikk utlevert. Med all den air condition som stod på, anbefaler jeg ikke å reise i shorts og t-sjorte. Blir fort kaldt. Det ble et par 3-4 timer (dårlig) søvn den natten.

    Første som skjer etter vi lander, er at Kina tar temperaturen på alle passasjerer. Dette som en følge av influensa pandemien som stille raser forbi. Er du i tillegg så dum at du skriver, ærlig og oppriktig, at du ble litt dårlig i halsen etter å ha sittet under en vifte hele natten... da blir du tauet inn i karantenen som møter deg på innsiden. Hva gjør man da? Man stryker over sitt utsagn om at halsen var litt vond, så kan man gå videre. Enkelt, ikke sant?

    Nå kan dere bare gjette hva som kommer så: Stemmer, passkontroll. Nok en gang kom vi seirende ut av det. Flyplassen på Beijing er overraskende enkel å navigere rundt på da alt er merket med symboler og engelske oversettelser. Du kan omtrent ikke ta feil. Ute ble det taxi inn til sentrum. Avstanden må ha vært rundt en 20 min og kostet ca 70 yuan, og er så godt som det samme som Norske kroner.

    Dagen har naturlig nok vært preget av en viss slapphet. Solen steker, og vinden er varm. Byen er disen som følge av mye forurensning. Gatebildet er preget av saktegående anarki der man tar seg frem der det er plass. Hele tiden skjer mye på en gang, og stemmer godt med det bildet reisebøker og Internett har fortalt oss før vi kom. Vi gikk hele dagen rundt i en stor handlegate kaldt Wangfujing Dajie, og endte mot slutten av dagen opp på motsatt side av kartet fra der vi hadde planlagt å gå. Vi spiste noe rart bakt inn i noe annet rart (..se bildet), fant en silkebutikk og drakk fin grønn te. Mer fikk vi ikke gjort, og tok derfor en taxi tilbake til hotellet vårt. En tur på 4 minutter til den nette sum av 10 yuan. Nå er klokken sent og vi skal opp i morgen også.


    Comments

    Tom Smeplass
    14 år

    Takk for kjempeflott reisebrev. Dette er profft. Gleder meg til neste episode. Tom S.

    Morten Mellingen
    14 år

    Det er artig å lese bloggen og se de flotte bildene!