2 år 2 år

Da jeg flyttet inn i leiligheten i slutten av mars gjenstod det fremdeles arbeider fra utbygger knyttet til takterrassen. Først i januar ble terrassen åpnet etter en lenger prosess med overtakelse av fellesareal i styret. Terrassen har et motstrømsbasseng, badstue, griller og sitteplasser.

Da vi endelig overtok var det fremdeles en del utfordringer som måtte løses. Det første som skjedde første dagen badstuen ble benyttet var at brannalarmen gikk. Utbygger hadde installert en vanlig branndetektor som ikke tålte temperaturene man forventer å oppnå i en badstue.

Alt vann på terrassen var opprinnelig designet slik at det ble skrudd av om vinteren, også dusjen inne ved badstuen. Omsider fikk vi også rettet opp dette slik at innvendig dusj kan holdes åpen selv om alt av vannkraner og utedusjer er skrudd av (og tømt for vann) om vinteren. Dette var viktig både med tanke på hygiene om vinteren ved å kunne dusje mellom bruk av badstue og basseng, samt for å kunne etterfylle bassenget om vinteren. Bassenget må ha vannstand over de øverste dysene for å fungere optimalt, og blir vannstanden for lav vil ikke vann renne ned til filter/skimmer hvor også varmeelementet sitter.

Vi slet en stund med at bassenget ikke ble ordentlig varmt om vinteren, og delvis hadde det nok sammenheng med noe lav vannstand ut over våren før vi fikk etterfylt. Samtidig er det 12500 liter og kun 3kw oppvarmingselement. Basert på forutsetning om at det kreves 1,16 kw for å øke temperatur med 1 grad per 1000 liter vann skulle det ta i størrelsesorden 6 dager å varme fra 10-40 grader. I praksis ser vi at det går noe raskere om sommeren (juni 22). Om vinteren med mye bruk går temperaturen fort mer ned ila en dag enn bassenget klarer å varme opp.

  • Bassenget Bassenget
  • Alle oss søsken i badstuen Alle oss søsken i badstuen
  • Brannalarm i badstue Brannalarm i badstue
  • Endelig vann i dusj om viteren Endelig vann i dusj om viteren