8 years 6 years

Barneskolen: Bodø: Vi flyttet inn til byen, og jeg begynte på Østbyen skole. Jeg ble kjent med Tor-Morten første dagen på SFO. Vi spilte et artig brettspill og vi ble raskt bestevenner. Han hadde Nintendo 8-bit med Mario, street fighter og Turtles. Jeg ønsket meg også en nintendo, men jeg stod i butikken med min far for å handle inn drømmemaskinen, sa min far at vi heller skulle kjøpe Sega Mega Drive da den var mer fremtidsrettet. Den var tross alt 16-bit! Jeg fikk med spillet Sonic

Sonic the hedgehog: Det lynraske blåe pinnsvinet som må befri sine robotifiserte venner og jakte på den onde Dr. Robotnik (Eggman). Spillet er i 2D, og du styrer Sonic i det han løper over broer, igjennom looper og sloss mot bosser. Spillet har 6 levels á 3 brett hver, med unntak av siste brett. Som en ekstra bonus kan du gå i mål på hvert brett med 50 eller flere ringer, hoppe igjennom en stor ring og komme til bonusbrett der du prøver å få tak i de 6 emeraldene. Sonic hadde også sin egen tegneserieserie, samt tv-episoder.

Om du ikke har en Sega liggende på loftet, kan du laste ned en emulator og emulere spillene. Jeg vil anbefale emulatoren Gens. Spillene bør du klare å finne ved å søke på "tittel + rom" på Google. De er i størrelsesorden 0,5 til 4MB.

Brettvelger: når du ser introen (bilde helt til venstre) trykker du :

OPP, A, NED, A, VENSTRE, A, HØYRE, A, A+START


Sonic the hedgehog 2: Nå med støtte fra Miles aka Tails.
En oransje rev med to haler. Naturligvis kan disse brukes til å fly!

Brettvelger: Spill følgende lyder under "options" :

19, 65, 9, 17. Trykk start for å gå tilbake til hovedmeny og trykk A+START


Sonic the hedgehog 3:
Dr.Eggman/Robotnik klarer denne gangen å lure pinnsvinet Knuckles, som er vokteren til den store grønne edelstenen, til å tro at Sonic ønsker å stjele nettopp denne edelstenen.

Det eksisterer en kodesekvens for å få frem en menyvelger på dette spillet, men den skal vist nok være fryktelig vanskelig å få til. Jeg har ikke klart det. Uansett, Sonic3 passer best sammen med spillet "Sonic and Knuckles" som er etterfølgeren. Det var i utgangspunktet ment at disse to spillene skulle utgis som ett, men de ble splittet opp fordi det ble for langt.. har jeg hørt.


Sonic and Knuckles: Spillet kom i en noe uvanlig utgave. Du kunne sette i en annen Sega kassett oppi denne kassetten. Sonic2 og Sonic3 var offisielt støttet. Med Sonic2 puttet inn, kunne du spille Sonic2 med Knuckles. Med 3'ern i, starter du på level1 og spiller igjennom hele 3'ern for så å fortsette med "Sonic and Knuckles". Får du tak i alle 14 edelstenene kan Sonic transformeres til HyperSonic!

Her er savestaten etter rundet med alle edelstenene (Passer med Gens):

Sonic__Knuckles__Sonic_3
size 137.1 KiB
sha256: 08c2f14e95...5f5ca14ade