7 years 6 years

Kamelotkonsert

I slutten av september hadde Kamelot konsert i Oslo. Søsknene mine og jeg hadde kjøpt billetter i god tid i forveien, og var tidlig ute for å få brukbare ståplasser. De elektroniske billettene hadde bilde av Rockefeller-lokalene, og det var på Rockefeller konserten ble holdt sist vi deltok for 2 år siden. Vi gikk derfor dit. Vi skannet alle billettene elektronisk og gikk inn. Det var ingen plakater eller informasjon, i motsetning til sist gang, noe som var ganske misstenkelig, men vi hadde jo nettopp vist billetter til denne konserten. Publikum ellers så ut til å stemme med musikkstilen. Det var et OK oppvarmingsband, etterfulgt av ganske mye venting frem til ei dame kom på scenen for å synge enda litt mer. Sang etter sang. Ved 3-4 sangen begynte vi å spøke med at det "snart måtte være nok oppvarming". Men hun holdt på, sang etter sang. Har ikke kjedet meg så mye på lenge. Tilslutt ble hun klappet inn igjen. Det viste seg at Kamelot hadde spilt på Sentrum Scene. Dette var selvsagt sinnssykt deprimerende, da jeg hadde gledet meg til denne konserten i flere måneder. Vi fikk riktignok refundert billettene, og fikk en ufrivillig konsert med Aurora, som kanskje ikke hadde vært absolutt bortkastet tid om forventningene hadde vært annerledes.

Bruktmarked

I det siste har jeg hatt en god del avspasering å bruke opp etter et par hektiske måneder på jobb. Har derfor fått tid til å rydde opp i boden. Det har samlet seg mange ting jeg ikke bruker lenger, og som jeg ikke ser for meg at jeg noen gang kommer til å få bruk for. F.eks. to kasser fulle av Musikk-CDer, DVD-er og PC-spill. Musikk har jeg via Spotify, filmer har jeg via Netflix og iTunes, og spill kjøper jeg utelukkende via Steam. Tenk så rart det var for noen år tilbake å måtte ha en fysisk plate tilkoblet datamaskinen for å kunne spille et spill. Med mindre du cracket det da. Mange spill kjøpt på plate kan legges til i Steam via nøkkelen som følger med, men det gjelder lagt i fra alle. Oversikt over hvor lisensene til alle spillene i Steam kommer fra vinnes i kjøpshistorikken, og jeg kastet derfor de platene jeg hadde lagt til i Steam. Resten la jeg ut på finn.no. Dette i tillegg til noen bøker, mitt forrige PC-kabinett, noen gamle hodetelefoner, et digitalt videokamera og diverse AV-komponenter.

Det som er litt morsomt med bruktmarked som finn.no, er responsen til folk. Når en bor i Oslo tar det normalt ikke lang tid før noen kommer å henter det du legger ut, om prisen er relativt OK. Noen ønsker selvsagt å få ting sendt, noe jeg unngår der jeg kan. Det er mye ekstra arbeid, og fraktkostnadene ender ofte med å bli høyere enn det som skal sendes. Det forsøpler også mer med tanke på innpakking og transport. Det er fortsatt kontanter som gjelder, men Vipps har begynt å ta litt av. Godt er det, da jeg synes kontanter er noe ræl. En del ting legger jeg like greit ut gratis. Det er ting jeg ikke anser har noen verdi for meg, og som jeg tenker andre kanskje kunne trenge. Og det er her det begynner å bli interessant. I ethvert tilfelle jeg har lagt ut noe gratis, kommer det en storm av henvendelser. F.eks. hadde jeg mange karbohydratholdige ingredienser jeg kvittet meg med etter jeg gikk over til å spise paleo-inspirert tilbake i Lillehammer for en 4-5 år siden. Denne kassen med korn, sukker og pasta ble hentet bare timer etter jeg la den ut. I går la jeg ut noen PC-ting og noen brennbare plater. I løpet av et halvt døgn har det kommet 11 e-post og 4 SMS. Gjennomgående vil alle ha "alt" som gis bort. Majoriteten har navn jeg ikke har hørt før, og alle kan hente med en gang. Jeg mener, hvem trenger plutselig 9 SATA-kabler og en haug med viftegriller? Det er en grunn til at de har hopet seg opp her. Platene kan jeg i større grad forstå, da det er forbruksvare.

De to forklaringene jeg har, er at det enten a) er samlere eller b) er folk som har tenkt å selge det videre. Da ser jeg ikke helt poenget med å gi det bort, med mindre hensikten kun er å unngå å kaste gjenstandene. Det samme ser ikke ut til å skje med ting som selges til symbolsk verdi.

Annet

Ut over dette har det vært dugnad i borettslaget. Vasking av grill, rydding av hekker, gå rundt å skaffe oversikt over boder på fellesarealer og rake løv. Det vanlige. Men det er jo koselig å se naboene en gang i halvåret.

Spotify-listen min Freakonomics podcast har nå 170 følgere. Det er litt morsomt. Jeg har et lite Python-script som søker igjennom websiden til podcasten Freakonomics. Hver gang scriptet kjører, sjekker det etter nye artikler, og legger musikktreff til en tekstfil. Så sjekker scriptet alle låtene opp mot Spotify, og lister ut nye treff fra sist gjennomgang. Disse limer jeg så inn i en spotifylisten.

I morgen er det black friday, så da blir det spennende å se om det legges ut noen tilbud som ikke bare har masse rabatt, men som også er verd å ha.