11 år 10 år

Ungdomskolen: Etter konfirmasjonen min, var det på tide å kjøpe meg min egen PC. Det ble en Compaq Presario 5686 (at jeg fortsatt husker det..) med en Pentium 3 prosessor på 450Mhz. Jeg statet med 128MB ram, 10GB harddisk, DVD-spiller og et skjermkort (ATI 3D Rage LT Pro) med 128MB ram. Det hadde faktisk 3D-akselerasjon :) Jeg oppgraderte etterhvert til et GeForce 2 Ultra kort. Man kan trygt si at prosessoren ble en enorm flaskehals!

Tonic Trouble: Dette spillet fulgte med min Compaq Presario 5686. Spillet kom på en DVD, noe som var helt nytt på den tiden. Spillet er basert på Rayman-serien kjent for løse armer og ben. Bokstavelig talt.

Hovedpersonen Ed driver å rydder inne på et romskip han er ombord på. Han finner en boks med en merkelig guffe i. Han smaker på den, men liker ikke innholdet. Noen dråper drypper ned på noen skruer som kommer til livet. Ed Kaster den så ut med søpla slik at den daler ned på jordkloden vår. Her plukker en ond skurk Grögh opp, og bruker den på masse grønnsaker som da våkner til livet.

Ed sine overordnede finner ut at han er skyld i alle problemene dette medfører på jorden, og sender ham ned for å fikse opp i problemene han nå har satt i gang... Se introduksjons-videoen her youtube: tonic trouble


Age of Empires 2: Age of Empires II er et strategispill fra 1999 laget av Microsoft. Spillet er så gammelt at det ikke benytter 3D-akselerasjon. (som først kom med Age of Mythology). Det er et ypperlig LAN-spill der opptil 8 kan spille sammen i nettverk mot hverandre. Man spiller fra kolonialiseringen på 1500-tallet og frem til den industrielle revolusjonen. Med tilleggspakken "The Conquerors" har man 18 sivilisasjoner å spille med.

Nå i 2010, med Windows 7, innebærer et så gammelt spill visse problemer. Det støttes ikke oppløsninger over 1280x1024 i selve spillet, samt at det er noen bugs med noen merkelige missfarginger på landskapet. Problemet kan løses ved å kjøre ned explorer.exe mens spillet kjører. Lag en bat-fil i spill-mappen og putt inn dette:

taskkill /F /IM Explorer.exe
age2_x1.exe
Start explorer.exe

Filen vil da gjøre denne jobben for deg og fungerer som en "snarvei".
Husk å legge inn siste patch (1c). Anbefaler også å finne en cracket versjon av "age2_x1.exe" for å slippe å måtte finne frem CD-en)

    MDK2 En gal professor(Hawkins), en klønete superhelt(Kurt) og en barsk hund(Max) må redde verden fra et ondt rom-vesen kalt Shwang Shwing. Det rulleres på hvilken karakter man spiller, og det er en blanding mellom ren action og gåteløsning.


    C&C Tiberian Sun


    Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast


    Half-Life


    Nightfire (James Bond), Fifa (2003), UT 2003 og 2004 samt Unreal og Tony Hawk's Pro Skater 2

    Max payne 1 og 2


    Age of Mythology: Utvidet med Titans ekspansjonspakke. Kan nesten sees på som oppfølgeren til Age of Empires II. Introduserte "tilbedelse" som en ny resurs.


    Worms World Party: Et herlig multiplayerspill der man skyter i stykker hverandres ormer :)


    Prince of Persia 3D: For første gang i 3D, og utgitt i 1999. Se introen her: youtube: pop3d