15 år 10 år

Jeg går nå inn i den 5. uken her i Stavanger. Høstværet har kommet for fult med sine humørsvingninger, skinnende sol det ene øyeblikket, for så å åpne alle sluser på en gang kun kort tid etterpå. Mine to store prosjekt denne høsten har vært å kode mye rart på siden her, samt å komme meg igjennom StarGate serien. Det siste målet har jeg riktignok ikke helt fullført enda, da jeg per nå er kommet halvveis i sesong 9 av SG-1. Atlantis har jeg enda ikke sett stort av.

StarGate er en science fiction serie som omhandler utforsking av verdensrommet via en rund sirkel som åpner opp orme hull til tilsvarende "stargates" rundt om i galaksen. Her møter heltene våre en mektig rase som dominerer mesteparten av galaksen, og utgjør en stor trussel for jordkloden vår. Det er et spennende eventyr på jakt etter teknologi og allianser for å overkomme trusselen.
StarGate universet starter med filmen av 1994, etterfulgt av 7 sesonger med "SG-1". I 2004 deles historien i en ny gren kalt "StarGate Atlantis", og den serien går enda. "SG-1" ble avsluttet i 2007, etterfulgt av to filmer: "Ark of Truth" og "Continuum"

Mens vi spiste middag en dag her, ble jeg presentert et spennende matematisk problem: Vi har en 10 meter lang stige. Den skal stilles inntil en vegg.
I hjørnet av veggen står en 1x1x1 [meter] kube. Spørsmålet blir så: Hvor langt er det fra toppen av kuben og opp til dit stigen slutter, hvis vi forutsetter at stigen må berøre kuben? For å rydde litt opp her, har jeg flyttet utregningene og plassert den på denne siden.