15 år 10 år

Nå er sommerferien snart slutt for i år. Jeg har snart hatt fri 3 uker nå, ukene 29, 30 og 31. Startet ferien rett etter FOS (Felles Opptak og Seleksjon) i Forsvaret. Som vanlig var opptaket på Kjevik rett utenfor Kristiansand med feltøvelsen på Kjevik. Det er rart å tenke tilbake på den tiden en selv kom der for første gang. Denne gangen var perspektivet snudd på hodet. Nå skulle jeg være med å selektere ut hvem som skulle inn på vår skole.

    Jeg hadde lenge vurdert forskjellige videokamera, da med full HD oppløsning da det ser ut til å være litt inn for tiden. Valget endte til slutt opp på et kamera litt utenom det vanlige. Sanyo Xacti HD1000. Det er et ganske lite kamera som fint får plass i en normal lomme. I tillegg tar det opp på minnebrikker, noe jeg satt som et absolutt krav. Kameraet tar opp i 1080i@60, samt 720p@60/30. Fikk hentet kameraet på posten helt i starten av ferien og har dermed fått brukt det mye i ferien.

    Første uken var jeg med mamma på hytten mormor og morfar har på Seivall. Været var stort sett bra, men det var mye skyer som mistenkelig nok alltid skulle driver over der sola befant seg. Jeg hadde med hengekøya min som jeg hang opp samt mp3 spiller med lydboken ”On Intelligence”. En fascinerende bok om hva intelligens er og hvordan man kan bygge intelligente maskiner.

      Uken etter var jeg på nytt på tur med Anders og Andreas. Denne gangen til Sverige. Bilder, film og noe tekst fra den seansen kommer som en egen side her om ikke lenge. Særlig videoredigeringen er grunnen til at det tar så tid. Jeg hadde bestilt en raskere prosessor for redigering, men da den kom var den selvsagt DOA (Død ved ankomst)

      Siste uken har det vært helt nydelig vær og uvanlig varmt. På det varmeste registrerte jeg 33 grader i skyggen. Jeg hadde med sykkelen min fra Lillehammer, og har derfor syklet mye til badeplasser både nært og fjernt. I tillegg har det blitt noen turer til Skien fritidspark der de har 5 tennisbaner åpne for alle. Jeg hadde planer om å redigere film denne uken, men det har det altså blitt lite av. Er rett og slett for varmt!