14 år 10 år

Det har skjedd en gang før, og nå skjedde det igjen. Internett fungerer ikke! Jeg kjører Vista 64-bit på min primære maskin for tiden, og det siste jeg gjorde i går, var å installere noen oppdateringer samt å dele Internettforbindelsen til de andre maskinene i nettverket mitt.

Jeg starter opp IE og FireFox. Ingen er i stand til å vise noe som helst. De _prøver_ ikke en gang. Normalt gir nettleseren deg tilbakemelding på at den leter, og ender tilslutt med en side som forteller deg at tilkobling var umulig. Dette skjedde altså ikke.

Hver gang jeg stengte av, både IE og Firefox, krasjet programmene og jeg fikk denne kjente "vil du sende tilbakemelding til Microsoft" skjermen.


Det merkelige, er at IE64-bit, som du kan velge på startmenyen hvis du har 64-bit OS, fungerte helt glimrende! Dessuten gikk det fint å "ping'e" vilkårlige adresser jeg prøvde.

Løsningen på problemet er enkel (når du husker på den):
Du åpner et kommandovindu (Kjør -> "CMD"), men du må kjøre den som administrator. Du får til dette ved å finne "Command Prompt" under "Accessories"/"Tilbehør" og høyreklikker på den. Da får du opp "Kjør som administrator".

Her skriver du: NETSH WINSOCK RESET
etterpå må du re-starte, og problemet er fikset :-)