6 years 6 years


Så i dag fikk jeg enda en slik anonym scam-melding via chatteprogrammet Viber. Må være den 4. de siste månedene. En ting er at dette er plagsomt, men man kan virkelig lure på om noen går på dette. Et langt +1 (USA/Canada) telefonnummer, «i sosiale nettverk» og «alltid på nett her» samt en fordekket nettadresse (i dette tilfellet free-date-hookup.com/352/, sjekket med checkshorturl.com) får alle scam-varsellampene mine til å blinke, for ikke å nevne hvor meningsløst innholdet er på generelt grunnlag. Riktignok er norsken/grammatikken nokså grei.

Skadepotensialet ved å oppsøke ukjente adresser, slik som denne, er at nettleseren din kan få lastet ned skadelig programkode som i verste fall kan ta over kontrollen av enheten din, for eksempel via en sårbarhet i Java eller flash. Du kan selvsagt også bli lurt til å oppgi både det ene og det andre :)

Krebs har 3 enkle prinsipper for sikkerhet på nett. Et av dem er "If you didn’t go looking for it, don’t install it!". I denne sammenhengen må vel en avart av dette prinsippet benyttes. Vær skeptisk til ting som blir tilbudt deg.

Jeg liker måten nettleseren Chrome viser den faktiske URL'en til klikkbare linker, nederst til venstre i nettleservinduet, men det hjelper lite med slike forkortede adresser.