11 år 10 år

Barneskolen: Skien: Da jeg begynte i 5.klasse, kjøpte vi inn en PC. En Pentium 100Mhz med 8MB ram, oppgradert til 32MB. Tror den hadde 1,2 GB Harddisk. Den kjørte Windows95, og hadde et 56kbps modem som ble min første platform inn på Internett. Den hadde alt du kunne tenkte deg. Mikrofon, høyttalere, 3D-briller og CD-rom. Til og med en fjernkontroll. En ordentlig multimedia Packard Bell stappet med underholdning og oppslagsverk.

Descent: Du flyr rundt i romstasjoner, skyter i stykker roboter og løser "finn nøkkelen" labyrinter. Jeg husker godt første gangen jeg startet opp spillet. Jeg ante ikke hvordan jeg skulle styre! Etter å ha gått igang, et tegn om gangen, fant jeg ut at CTRL var avfyring av primærvåpen. To laserburst ble skutt, en fra hver vinge. Opp/Ned var speilvendt, og A bruktes for å aksellerere. Etter noe knoting var vi i gang!


Du kjenner sikkert begrepet "LAN-ing"/"netting" der du kobler deg opp mot en server på Internett og spiller sammen med andre. Før dette ble et konsept hadde vi noe vi kalte linking. Du ringte opp datamaskinen til en 3.part via telefonlinjen og kunne spille sammen på samme brett. Enten mot hverandre eller sammen mot robotene. Det var tider det!

Duke nukem 3D: Skyte masse romvesen. Et revolusjonerende førstepersons skytespill på den tiden.


Blues Brothers: Man hoppet rundt og samlet plater...stort mer husker jeg ikke.


Grand Theft Auto: Det første spillet i serien der du kan kapre biler, kjøre ned fotgjengere eller løse suspekte oppdrag.


Little Big Adventure II: Twinsen, spillets store helt er gift med Zoé og de veter barn. Twinsen reddet planeten sin Twinsun med hjelp av gudinnen Sendell som gav ham magiske krefter. Det er fredfullt nå, siden han nedkjempet diktatoren FunFrock i sist spill. En stor storm bryter ut, så Twinsen begir seg ut for å hjelpe trollmannen Bersimon å "trylle vekk" skyene. Like etterpå lander noen misstenkelige romvesen på planeten. De kommer i flygende tallerkener. De viser raskt sin onde hensikt i det de kidnapper alle barna og trollmennene på Twinsun. Romernesene kaller seg selv Esmers. Twinsen kaprer en ufo og reiser etter dem til Zeelich for å redde alle barna. Zeelich er en todelt verden, en på overflaten, og en lavafylt under et giftig skydekke. En ond hersker kalt Dark Monk hersker her. Musikk fra spillet:

Little_Big_Adventure_2TADPCM2
size 9.5 MiB
sha256: 25dfb76d31...04fef54b47


Little_Big_Adventure_2TADPCM3
size 8.2 MiB
sha256: 963afc6cc3...9863e99445


Theme Hospital: Et "strategispill" i samme gate som Theme Park. Du skal bygge ditt eget sykehus. Du må avveie utgifter ved å kjøpe inn ny teknologi, hvor dyktige leger du har råd til og samtidig sørge for at hygiene, trivsel og dødsraten er så akseptable at pasientene er villige til å betale for seg...


I tillegg gikk det med litt tid på Need for speed II (1997) og Wolfenstein 3D

Barneskolen: Skien (Sega) (1994-1996)


Sonic and Knuckles kjøpte jeg så sent som i 4.klasse etter at vi flyttet til Skien. Jeg kjøpte aldri noen andre spill enn sonic, men jeg husker vi lånte en del spill en del helger, etter vi hadde vært å badet i svømmehallen. Blant annet:

Aladdin, Flintstones og Mickey Mouse-World of Illusion:


Sistnevnte hadde en tøff 2-player coop hvor du måtte samarbeide for å komme igjennom brettene. Jeg hadde også en Super Nintendo en stund mens jeg ventet på Nintendo64. Spillene var hovedsakelig:

Super Mario World: Oppfølgeren til Super Mario Bross 3. Også kjent fra "hold hodet kaldt" der lærerne til elevene måtte prøve seg på dette spillet og oppnå høyest mulig poengsum. Klassen jeg startet i da jeg kom til Skien hadde vunnet en 486 PC på dette programmet sommeren før jeg kom, og hadde blant annet "Prince of Persia" på den.


TMNT 4 Turtles back in time var et fint gjensyn med paddene jeg husker så godt fra nintendo 8-bit.


Donkey Kong Country: Alle bananene til Diddy og Kong er borte. Hvem har tatt dem?