7 år 6 år

Træna


Da jeg startet å skrive på denne bloggen befant jeg meg på øygruppen Træna utenfor Mo i Rana, nærmere bestemt Husøya. Jeg bodde på Træna gjestegård, et lite overnattingssted som til tross for å være ganske utslitt sett utenfra faktisk faktisk er ganske trivelig innvendig og med store rom. Husøy er en liten øy, men likevel klarte vi å gå forbi gjestegården på første forsøk. Avstanden fra bryggen er fergen kom inn er bare en 5 minutters gåtur, men vi ante ikke hva vi skulle se etter. Det er felles dusj og toalett men med god standard, samt at mat-serveringen er helt fantastisk! Det et som regel bare en rett på menyen, men det var bare å komme med ønsker. Første kvelden var det nydelig fisk, og dagen etter var det en fantastisk biff! Eieren av gjestegården var kjent for den. Selv konduktøren på båten over til Træna ble "litt misunnelig" da han hørte det var biff på menyen :) De første bildene under er fra Husøy, mens de 5 resterende er fra øya Sanna:

 • Det er mye fiske på Husøya. Jeg traff også en jeg gikk førstegangstjenesten sammen med på Ørland her. Nå jobbet han på fiskeriet og hadde nettopp kjøp Det er mye fiske på Husøya. Jeg traff også en jeg gikk førstegangstjenesten sammen med på Ørland her. Nå jobbet han på fiskeriet og hadde nettopp kjøp
 • Idyllisk øy.. Idyllisk øy..
 • Gjestegården. Vi gikk forbi første gangen. Det så ikke ut som et typisk overnattingssted. Gjestegården. Vi gikk forbi første gangen. Det så ikke ut som et typisk overnattingssted.
 • Husøy har en stor hall som du ser der nede. En ørn er preget på kortsiden. Træna huser en stor musikkfestival om sommeren. Husøy har en stor hall som du ser der nede. En ørn er preget på kortsiden. Træna huser en stor musikkfestival om sommeren.
 • Over på øya Sanna. Over på øya Sanna.
 • Her går stien, for dem som måtte lure. Øya er kjent for å ha hatt bosetning i fra eldre stenalder. Lurer på hva disse stakkars huleboerne gjorde så la Her går stien, for dem som måtte lure. Øya er kjent for å ha hatt bosetning i fra eldre stenalder. Lurer på hva disse stakkars huleboerne gjorde så la

  Værøy


  Onsdagen dro vi videre til Bodø for å ta helikopter ut til Værøy. Øya ytterst i Lofoten. Her overnattet vi på en gjestebrygge. Vi hadde kvelden til å utforske øya, så vi gikk en tur rundt, og klatret opp på en høy topp i nærheten:

  • Dette er Værøy. Øya er betydelig større i populasjon enn Træna. Mer hjemmekoselig. Dette er Værøy. Øya er betydelig større i populasjon enn Træna. Mer hjemmekoselig.
  • Tørrfisk er en stor eksportvare Tørrfisk er en stor eksportvare
  • Værøy brygge. Nøkler til rom fås hos han som står i baren/restauranten Værøy brygge. Nøkler til rom fås hos han som står i baren/restauranten
  • Det er et enormt fugleliv oppe i toppene. Det er et enormt fugleliv oppe i toppene.

   Jeg var hjemme igjen på torsdag kveld og fredag dro jeg til Skien for å treffe familie.


   Comments