13 år 11 år

Å dele og gjøre kunnskap tilgjengelig på en god måte er en kunst. Jeg merker etter hvert at mye av informasjonen jeg trenger i jobbsammenheng ofte drukner i mailboksen. Vi har et felles lagringsområdet, men der har det lenge hersket anarki slik at mappestruktur, altså plasseringen av filer, er blitt ganske kaotisk. Søk i en delt "windows share" går latterlig tregt, så det er heller ingen løsning på problemet. I tillegg er det mye kunnskap som "lever" i organisasjonen men som ikke er blitt nedskrevet. Å sette seg ned å skrive i et word-dokument er lite motiverende da søkemuligheten på tvers av filer er lav. Det er her websideløsninger virkelig har en fordel, og særlig wiki-baserte.

Wikipedia er en slik implementasjon der hele poenget er at man på en enkel måte kan bygge en begrepstruktur assosiativt. Det blir omtrent som et gigantisk tankekart, men med den fordelen at man ikke går "tom for plass", samt at man kan ha så mange linker man vil mellom tema. Etterhvert som begreper blir definert kan man bygge sider der man fokuserer på temaet istedenfor å forklare alle begreper hver gang de brukes. En "nybegynner" blir da nødt til å klikke rundt for å lære, mens en viderekommen raskt kan komme til essensen.

wikimedia har en del wiki til forskjellige formål man kan laste ned og bruke. Vips har man en felles, søkbar database der alle kan logge inn, rette litt på fakta, skrive litt mer, og lese seg opp på diverse emner.