9 years 6 years


For meg har TV-spill alltid vært Sega og Nintendo. Playstation har liksom ikke vært min ting, men det er en serie jeg alltid har hatt lyst til å spille, og det er Final Fantasy. Ikke nødvendigvis grunnet spillestilen, men fordi jeg har sett en god del musikkvideoer med klipp fra flere av spillene..

Final Fantasy X - Too bad,
Final Fantasy - When angels deserve to die,
Final Fantasy IX - Plug in Baby

...og synes karakterene og historiene virker veldig spennende. Rent konkret er det derfor Final Fantasy 10 jeg ønsket å prøve ut.

Emulatorer for PC ligger som regel en del år etter konsollene, rett og slett fordi det er resurskrevende å emulere dedikert hardware, samt at det er entusiaster som ofte står bak dem. Det har heldigvis blitt enklere i nyere tid da spillekonsollene blir mer og mer lik en PC når det kommer til prosessor og skjermkort.

Den beste emulatoren for tiden heter pcxs2. I tillegg trenger du en BIOS. Jeg lastet ned en pakke med BIOSer fra piratbukta. (Ta bare BIOS-filene da resten er gammelt)

Jeg har så koblet til en PS3-kontroller med en USB-ledning på USB-ekstenderen i sofaen og den dukket opp under kontrollere med LilyPad plugin. Av innstillinger måtte jeg ordne en del under grafikk, tilordne knapper på kontrolleren, velge kilde til spill og velge BIOS-versjon. Se bildene her:

  • GSdx 890 med SSSE3 fungerte for meg. SSSE4 fungerte ikke.
Bruker her en Europeisk utgave av BIOS GSdx 890 med SSSE3 fungerte for meg. SSSE4 fungerte ikke. Bruker her en Europeisk utgave av BIOS
  • Velger Velger "Windowed" for å kunne bruke ALT+RETURN for å bytte mellom fullskjerm og vindu. Best resultat med Direct3D10 (Hardware) D3D internal res

    Så gjenstår bare å starte emulatoren via File og "Run CD/DVD". Du kan trykke Esc for å hardt og brutalt avbryte emuleringen. F1 er tilstandssave og F3 er laste save. F2 bytter mellom de 5 plassene du kan lagre til. I tillegg er det emulert minnekort, to stykk, slik at du kan lagre på ordinær måte.

    Bruk ALT+RETURN for å bytte mellom vindu og fullskjerm.