13 år 11 år

På mandag denne uken meldte jeg meg inn på Elixia. De har et stort utvalg av timer man kan melde seg på. Til nå har jeg vært på

  • X-fit: En type sirkeltrening som er intens, men med mye pauser.
  • Zumba: Eksotisk dans og en fin måte å få trent koordinasjon.
  • Energy Yoga: Avslapping, men med mye statisk muskelbruk
  • Total Step: Opp og ned på et "step"-trinn. Veldig slitsomt grunnet veldig raskt tempo og lite pauser. Spesielt merkbart på armene.

Blir nok også aktuelt å prøve seg på Elixia Power/Shape samt noen varianter av dance etterhvert.


Jeg har også blitt introdusert en ny type "diet" av en tidligere klassekamerat som også har meldt seg på Elixia nylig. Diet blir på mange måter et missvisende ord, men det er det beste jeg kom på for øyeblikket. Det er mer en form for mat-livsstil. Den tar utgangspunkt i ideen om at vår tids livsstilssykdommer (hjerteproblemer, diabetes, allergier, fedme..) er en direkte følge av at kostholdet vårt siden den industrielle revolusjonen er blitt dreiet over på store mengder karbohydrater og sukrose. Essensen er altså å kutte (nesten helt) ned på karbohydrater og erstatte dem med fett, helst mettet. Jeg er nå i gang med å opprette en egen temaside for dette emnet.

Jeg har lest lenge og vel på diverse blogger og forum for å prøve å forstå hvilke typer energi kroppen fungerer best på, og hva av vår moderne mat som faktisk er giftig for kroppen i de mengder moderne mennesker stapper i seg. Noen av konseptene er mildt sagt sjokkerende, gitt den allmenne opplæringen vi har fått igjennom oppveksten og de gjeldende anbefalinger fra helsemyndighetene. Les mer på temasiden.

Resultatet av lesingen er at mitt kjøleskap (og matskap) per dags dato ser noe annerledes ut enn for bare 1 uke siden :-)