13 år 11 år

De siste to ukene var jeg på nytt en tur til Bodø hvorav den siste uken var øvelse. I utgangspunktet nattevakt der jeg og en til startet med reisen opp mandags morgen 0500, og holdt på frem til rundt 0900 på tirsdags morgen. Kan ikke huske å ha vært så trøtt på lenge som jeg var da klokken nærmet seg 0500. Trolig grunnet at det var svært lite å ta seg til. Ble med ett mye bedre da vi kom oss ut i frisk luft.

Flyet tilbake på fredagen var helt fult, og for å spare tid ønsket besetningen av de som hadde plasser bakerst skulle gå inn først. Dette fungerer som vanlig like dårlig. Det er alltid enkelte sauer som enter ikke får dette med seg, eller ikke bryr seg. Når førstemann har begynt å stille seg i køen, vil 90% av resterende som venter også reise seg opp og stille seg opp bak hverandre, og man slipper da ikke noen forbi seg! På Norwegian har de fleste flyene 6 seter per rad, fordelt med halvparten på hver sin side av midtgangen. A ved vinduet B-C-D-E og tilslutt F ved vinduet på andre siden. Har du sete i midtgangen bør du derfor vente med å gå inn. Dessuten så går det an å klargjøre bagasjen før du går inn i flyet. For eksempel mens du venter i køen. Alternativt be personalet om bord om hjelp til å ta ned ting for deg etter at flyet har lettet.
Nede på jorden igjen, og det er tid for å hente bagasje. Nok en gang må 90% av folkemengden stille seg 2cm fra båndet, fordelt rundt hele omkretsen av banen. Rene kringvernet!

Da jeg var hjemme i helgen mellom uke 45 og 46 startet jeg et lite prosjekt med å få gjort noe for å forenkle avspilling av musikk når jeg sitter i stuen. Til nå har jeg brukt boxee for å spille av musikk fra PC'en, noe som fungerer så lenge projektoren står på, men det er tungvindt. Jeg har sett at iPad kan styre iTunes via trådløst nettverk, noe som høres veldig kjekt ut. Jeg lastet derfor ned iTunes for å finne ut om det kunne brukes.

Dette er det jeg liker:

  • Lett å redigere metadata.
  • Raskt å søke igjennom store mengder musikk.
  • Enkelt å lage spillelister (likner en del på måten songbird har gjort det på)
  • Mange greie måter å vise sangene på: Etter sjanger, album, artist, liste eller ikoner...
  • Man kan "slide" igjennom album under sjanger og artist-visning.
  • Kan fjernstyres over nettverk=bra dekning fra iPad/iPhone.

men det er et par problemer:

  • Den støtter ikke flack!
  • Den tar ikke endringer av metadata gjort med 3.parts programmer (leser ikke inn på nytt)
  • Jeg har ikke en iPad

Flackstøtte var kipt og unødvendig, men jeg løste det ved å brukte dbPowerAmp for å konvertere til apple lossless. En enkel knapp for å "lese metadata på nytt" hadde vært veldig kjekt. (Jeg bruker MP3tag for å endre metadata). Etter et lite søk på google dukket denne opp. Nå gjenstår bare å kjøpe seg en iPad. Det går rykter om at Telenor og Netcom vil lansere dem i Norge innen kort tid, forhåpentligvis til en akseptabel pris.

En siste snodig ting som skjedde rett før jeg kjørte til Skien denne helgen, var at Pidgin fikk en feilmelding da den skulle koble til MSN. En sertifikatfeil. Etter å ha lagt til 2 nye sertifikat i mappen til Pidgin kom jeg igjen på. Se denne linken for detaljer.