13 år 11 år

Direktemeldinger er en kjekk måte å kommunisere på. For min del startet det med IRC og ICQ i de gode gamle dagene med 56 kbps modem. MSN-messenger ble fort min favoritt da de fleste jeg kjente benyttet seg av den. Nå ser det ut til at nettbasert chatfunksjonalitet blir mer og mer aktuell, slik som for eksempel Facebook sin. Det store problemet med mange muligheter er selvsagt at ingen gidder å være på alle. Man velger den man liker best og dermed splittes brukerne opp på separate nettverk. Løsningen er et program som støtter mange protokoller og dermed enkelt lar deg bruke flere tjenester samtidig. Slike program har eksistert lenge, men jeg har ikke likt dem noe særlig.. inntil jeg fant denne: Pidgin the universal chat client. Pidgin har et enkelt grensesnitt og støtter en hel drøss med protokoller, og dekker mine behov: MSN, Google Chat og Facebook.

Jeg samler på såkalte "wallpapers". Bilder som er tiltenkt som bakgrunn på skrivebordet ditt. Naturligvis er det drøssevis av sider der ute som tilbyr wallpapers, og av ymse kvalitet. En stund abonnerte jeg på gamewallpapers, men sluttet da jeg syntes det var for få oppdateringer. For å finne bilder med god kvalitet er Google et godt hjelpemiddel. På Google's bildesøk (som har blitt veldig bra med tiden) kan du spesifisere størrelse til nøyaktig 1920x1200/1920x1080/1680x1050 og så videre, alt etter hvilken skjerm du har og legge ved frasen "wallpapers + tema".
Under et slik søk fant jeg siden hdw.eweb4.com. Det er en side som bruker et merke/tagge-system for å kunne vise relaterte bilder når du søker. I tillegg er startsiden full av de mest populære bildene for tiden. Et funn!

Senest i går hadde jeg en liten utfordring med å finne igjen et vindu på maskinen min. Vinduet var nemlig på det utvidede skrivebordet som ble vist på projektoren. Den ser jeg ikke fra der PC'en står. Vinduet jeg tenker på her er det som lar deg endre oppløsning, oppsett på skjermer osv. I dag fant jeg en fin liste med snarveier som viser seg å være veldig lure å kunne: Windows7 shortcuts:
"Windows" + "P": bytte mellom computer only, clone, extend og projector only
"Windows" + "+":Forstørre (- for å forminske)

Tilslutt er par nylige filmer:
Adventureland: Komedie/Romanse

    Nick and Norah's Infinite Playlist: Komedie

      Sweeney Todd The Demon Barber of Fleet Street: Horror/Musical

        Juno: Komedie/Drama