13 år 9 år
16
okt. 2010

I 1991 kom Sonic 1, etterfulgt av Sonic 2 i 1992. I 1994 kom Sonic 3 og Sonic and Knuckles, to spill som i utgangspunktet var et og samme spillet, delt opp fordi det ble "for langt"... Nå, endelig i 2010 kommer et nytt spill verdig tittelen Sonic. Det har skjedd mye på de nesten 20 årene som skiller spillene teknologisk. Hovedsakelig overgangen til 3D. Sonic4 bruker 3D-modeller men viser handlingen slik vi er vant med fra de gamle 2D-spillene. Sonic 4 igjenbruker veldig mye fra tidligere spill. Brettdesign og fiender. Spillet er likevel fartsfylt og spennende. Sonic har fått et nytt "move" siden sist. Han kan skyte fart mot en fiende eller en sprettert mens i lufta. Det kan sammenliknes med en kombinasjon av brannboblen og elektrisitetsboblen fra Sonic3. Den fysiske kontrollen av Sonic er noe uvant. Fra de tidligere Sonic spillene er vi vant med at Sonic fortsetter i den retningen han hadde om vi slipper piltastene. Her stopper Sonic momentant, noe som for min del har ført til mange feilhopp. En annen merkelig endring er at farten stopper opp om hvis man når Sonic løper nedover en bakke trykker ned for å gå i spinn. Dette er trolig også en følge av at jeg da ikke lenger holder inne "frem" knappen.

20/10: Etter et par timer til har jeg nå fått tak i 5 av 7 edelstener. Den 5. var sykt vanskelig. Bare flaks det forsøket som endte med suksess. Hadde litt i overkant av 1 sekund igjen da Sonic fysisk kom i kontakt med stenen. Skal jeg sammenlikne Sonic4 med Sonic3, må jeg si dette er et steg tilbake. Det er noe nytenkning, men alt for mye kopiering fra eldre spill. Det blir som å spille en miks av Sonic1 + Sonic2, bare med bedre grafikk. Jeg savner mer historie, for eksempel en fortsettelse fra der Sonic3+Sonic and Knuckles sluttet..og hvor er Tails og Knuckes forresten? En annen sak er det at man her kan velge brett mer eller mindre på måfå, noe som ekskluderer muligheten for slike "innslag mellom brettene" slik som på Sonic 3 der Knuckes introduseres ved at han hele tiden kommer for å sabotere for Sonic og Tails, men skifter mening i det han blir vitne til at Dr. Eggman stjeler supersmaragden som holder øya hans oppe, rett foran øynene på ham.

    Wii versjonen er begrenset til standard 480p oppløsning, så det blir ikke like lekkert som det kunne ha vært med 1080p, men moro er det like vel. På Wiiware er det en del andre spill jeg også må få anbefale: World of goo, Bomberman blast og LostWinds.