13 år 13 år

I dag har jeg kjørt fra Lillehammer til Lillestrøm med fullastet leiebil. På vei i retning Gjøvik kjørte jeg forbi den første politikontrollen denne dagen. Turen gikk videre, og siden jeg hadde med
GPS'en min bestemte jeg meg for å legge meg ganske nøyaktig på fartsgrensen hele resten av veien der det var forsvarlig. GPS'en stemmer alltid (pluss-minus 1 km/t) med disse skiltene langs veien som viser farten din. Det artige du da oppdager er hvor mange som bare må forbi deg. Jeg ble til og med kjørt forbi av en trailer med ekstra vogn bakpå!... i en lang 50-sone.

Å kjøre bil er et dilemma. Du har ikke lov til å kjøre med høyere fart enn skiltingen. Du har heller ikke lov til å kjøre noe særlig under (for da er du til hinder for trafikken), men du skal kjøre etter forholdene. Dette kombinert med at den uoffesielle fartsgrensen ofte er fra 5-10 km/t over hva skiltingen tilsier (reel hastighet), samt at det kan være direkte farlig å ha en sinnatagg bak deg som tar sjanser ved forbikjøringer.

For min del følger jeg ikke noen irritasjon over at trafikken går på undersiden av fartsgrensen, med
mindre det er helt klart at sjåføren før meg ikke har fått med seg ny fartsgrense og presterer å fortsette i 60 i en 80 sone. Det er litt irrierende. Det som irriterer meg er billister som på død og liv skal ligge klin oppi baken din. Det er irriterende.

Turen gikk videre, og like før Gran, nok en gang i overgangen mellom 80 og 60 sonen var det ny
storkontroll. Det var en lang kø på vei ut fra kontrollen og opptil flere biler blinket hintende om
hva som stod bak neste sving, noe politiet faktisk ønsker å krimminalisere. Tenke seg til å sabotere for denne glimrende inntektskilden! Nok en gang forble jeg en tilskuer. Kommer du fra nord, møter du først en overgang til 60, deretter går det ned til 40 i det du nærmer deg sentrum. Skulle da anta at for trafikksikkerheten skyld ville det være mer hensiktsmessig å overvåke trafikken i 40-sonen...

Enda et stykke frem, på vei mot Oslo går det stort sett i 70 hele veien, og jeg telte hele 3 fotobokser før jeg var fremme. Den siste er en skikkelig lureboks. Plassert bare noen titals meter bak skiltingen fra 70 til 50. 50 i på denne strekningen er lett å forså. Det er en av/påkjøring på begge sider, samt noe bebyggelse. Vanskelig å få oversikt når du skal på veien. Nok en gang ville jeg heller ha satt opp et fareskilt, samt en varsling om fartsredusjon i steden for en fotoboks. Men slik går det når økonomer styrer landet :)

Satt et par timer på jobb da jeg kom frem, og dro så til hotellet for å sjekke inn. Tok med en stor meny på MacDonalds der det fulgte med en bitte liten dobbel cheeseburger. Det minnet meg på hvorfor jeg pleier å dra på Burgerking. Har fortsatt litt vondt i hodet, uten at jeg vet helt hvorfor. Nå skal jeg bare prøve å få koblet meg på Internett slik at jeg får sjekket mail og postet dette.

Thon reklamerte så fint med at det var gratis Internett på hotellet. Når jeg nå logger inn, via et
Telenor-eid aksesspunkt ser jeg at "Som gjest hos Thon Hotels har du gratis tilgang til Trådløs Sone
inntil" ..hele.. "1 MB" ..! Det kan oppgraderes mot et lite vederlag til hele 3MB. Generøst. Kanskje jeg får en annen historie hvis jeg henvender meg til resepsjonen, men det får bli et eventyr til i morgen. Kjøper heller noen minutter fra Telenor for nå.