13 år 11 år

Her for noen dager siden satte jeg opp et par Cisco-rutere på jobb. Som standard var de levert med et oppsett der du kun kan logge inn én gang med bruker/passord cisco/cisco. Etter noe knoting med den første enheten fant jeg ut at følgende metode fungerte best.


Jeg koblet til via console via en USB-COM port konverter. Brukte XP sin innebygde hyperterminal på 9600bps og standard innstillinger på resterende. Mens ruteren er i boot-fasen trykker du inn break knappen og ruteren går inn i en modus kalt rommode. Her skriver du (for 2800-serien):

confreg 0x2142

Når du så restarter boksen med kommandoen reset, vil den starte opp uten å lese "startup-config". Blanke ark med andre ord. Jeg la så inn et vlan med en kjent IP, la til en av svitsjportene til vlanet, og startet å laste over configfilen som skulle ligge på enheten. (Disse var klargjort på forhånd). Brukte så en tftp server for å laste inn:

copy tftp: startup-config
<IP til server>
<filnavn>

Nå må vi tilbake i rommode for å sette tilbake confreg 0x2102 for at startup-config skal leses inn.
Back up and Restore Configuration Files og How to Reset Password on Cisco Router

En annen spennende ting jeg kom over da jeg surfet rundt på Wikipedia er at det snart kommer et nytt Sonic spill. Sonic 4 kommer som nedlastbart spill til flere plattformer som Wii Ware, Playstation network og Xbox live. Endelig tilbake i gode gamle 2D, riktignok tegnet opp med 3D-modeller. Historien skal fortsette fra der Sonic & Knuckles sluttet. Gleder meg :)

Når vi først er inne på Sonic. Se dette syke klippet fra slutten på Sonic 3 (med Knuckles): Doomsday Zone Part 1


Comments

André
13 år

Blir rått!

pappa
13 år

med storskjerm og lydanlegg...!