13 år 13 år

I slutten av forrige uke fikk jeg et brev fra Eidsiva Energi. De er tydeligvis veldig opptatt av at strømmålerne sine har høy presisjon. Så viktig er dette for dem at de nå ønsker å bytte alle målere av den typen jeg har i løpet av høsten. Det har nemlig blitt utført en stikkprøve, og det viser seg at "målere i denne serien i hovedsak er innenfor kontrollkriteriene, men noen viser for lavt forbruk ved lav belastning" ...lurer på om dette avviket i feil retning hadde vært noe å snakke om skulle resultatet vist overforbruk.

Over til noe helt annet så var jeg å kippet håret i dag. På tide vil sikkert noen si. Jeg hadde nå avtalt timen i forveien, og møtte som vanlig opp litt før tiden. Det viste seg å være en lærling som skulle klippe meg i dag. Det var ikke opplyst om på forhånd men gjør da ikke meg noe. Tar sikkert bare litt lenger tid. Og det gjorde det, men samtidig får en et lite innblikk i noe av kompleksiteten det faktisk er å være frisør. Det ser jo så lett lekende lett ut når du er hos en erfaren frisør der saksen og kammen flyr over hodet på deg i en vill fart. Hovedpoenget ser ut til å gå ut på å oppnå symmetri. Like langt på begge sider samtidig kombinert med individuelle preferanser på lengden av pannelugg, hår ved ørene og nakken, bare for å nevne noe. Mye av forskjellen på hastigheten ser tidlig i klippingen ut til å ha med rutiner for å systematisere og legge håret riktig slik at en kommer riktig til. De dyktige er flinke til å angripe håret fra flere retninger slik at det legger seg mer naturlig. Mot slutten gjelder det så å fjerne skarpe kanter. Skiller mellom partier av hår med forskjellig lengde.

Etterpå lette jeg rundt på Skeidar og Europris etter diverse kjøkkenredskap jeg fortsatt manglet. Fant en stor salatbolle og bakebolle, pensler for å jevne utsiden på boller, noen store glass samt diverse småting som "dukket opp" på veien frem til kassen :)