13 år 9 år

Det er viktig å stadig forbedre sine metoder. Å steke laks i ovnen (og helst fersk laks) på 200 grader i ca 20 minutter ser ut til å bli veldig bra. Jeg pakker det inn i folie når jeg tar det ut, og lar det ligge 10-15 minutter på benken mens jeg woker grønnsaker. Jeg bruker kokosfett for å steke i, steker først tunge ting som brokkoli og gulerøtter slik at det får stå lenge. Når alt er i (Se bilder under) heller jeg oppi litt fløte og tilsetter noe ost. Av krydder bruker jeg primært pepper. Blir veldig godt!



I dag laget jeg laks på en litt annen måte for å få den saftigere. Metoden under har en tendens til å tørke ut fisken. Jeg hadde kjøpt 3 oppdelte biter sist jeg var innom ferskvaredisken på butikken.
Jeg tok en ildfast form, la folie i bunn og å lette vasken etterpå. La stykkene åpne ned i formen og tilsatte rømme, salt og pepper samt litt smør oppå. (Honning er også anbefalt der jeg har lest. Jeg satte ovnen på 200 grader og leste at en 10 minutter skulle holde. Laksen så uten tvil meget delikat ut, men den var fortsatt for rød i midten, noe jeg ikke liker så godt. Jeg måtte la den stå 10 minutter til før jeg var fornøyd. Laget litt hollandaise saus, og stekte løk og tomater. Se bildene under:


  • Laksefilet
  • Gulerøtter
  • Rømme
  • Champinjong
  • Løk

Laksen pakkes i folie og legges i ovnen på 180-200 grader i en 45-60 minutter. Jeg bruker en riskoker for å dampe gulerøtter og eventuelt brokkoli. Sopp og løk skjæres i tynne skiver og stekes gyldne og brune. Ha i en liten klype sukker tilslutt. Server med rømme og ha på litt pepper.