13 år 13 år

Da var jeg nettopp tilbake fra byen og er ferdig med å spise middag. Skulle ha et redskap på plantasjen samt prøve å finne en liten gave til min tante som feirer 50 år nå til lørdag. Til middag ble det pasta og kjøtt. Jeg startet å se 5 episoder av Caprica i går. Nok en serie jeg lett kan anbefale for dem som liker science fiction. Seriens er en slags forhistorie til Battlestar Galactica.

  • William Adama og Joseph Adama William Adama og Joseph Adama
  • Daniel og Amanda Daniel og Amanda
  • Kopi-Zoe overført til en robot Kopi-Zoe overført til en robot

Nå har ikke jeg sett den serien, og har ingen planer om det med det første, men jeg har lest at den handler om menneskets kamp mot intelligente menneskeskapte roboter kalt Cylons. Plottet er satt et stykke inn i fremtiden der mennesket har etablert seg på 12 planeter langt unna Jorden. Cylons slår igjennom med et bankhåndsangrep der bare 50.000 mennesker klarer å rømme unna i romskip. Battlestar Galactica er det eneste krigsskipet som overlevde angrepet... Mye til felles med Matrix med andre ord.

  • Sam Adama, broren til Joseph Adama, samt sønnen til Joseph: William Adama Sam Adama, broren til Joseph Adama, samt sønnen til Joseph: William Adama
  • Zoe og ...Zoe Zoe og ...Zoe
  • Tamara Adama, fanget som en kopi av seg selv i en virtuell verden. Tamara Adama, fanget som en kopi av seg selv i en virtuell verden.

På Caprica møter vi Zoe Graystone, datteren til Daniel og Amanda. Daniel er en intelligent forsker innen teknologi og er leder for en stor bedrift som produserer roboter på kontrakt fra forsvaret. Zoe og vennene hennes rømmer stadig vekk til en virtuell verden via en type briller de setter på. Zoe klarer å lage en "kopi" av seg selv inne i den virtuelle verdenen, en kopi som lever videre etter at hun selv blir drept i et terroristangrep utført av en nær venn...