14 år 10 år

Hvis vi ser bort i fra de som bor i Nordland, Troms og Finnmark må resten av oss bytte fra piggbaserte dekk til sommerdekk innen første søndag før påske. Jeg har ikke piggdekk, så jeg kan derfor velge selv når/hvis jeg vil bytte. Jeg hadde planer om å bytte her sist helg før jeg skulle kjøre til hjembyen Skien. Jeg bar ut sommerdekkene mine som så fint er plassert i dekkposer med håndtak. Helt genialt! Det som derimot ikke var genialt var at Ford ikke leverte bilen min med jekk og mutterløsner. For en merkelig praksis. Bare biler med reservehjul leveres med jekk. Bytter ikke personer uten reservedekk mellom vinterdekk og sommerdekk? Hadde kanskje forstått det om bilen var solgt i Italia. Der har de ikke samme vinterproblematikken som er i Norge, men bilen ble kjøpt fra Sverige...

Vel, problemet var lett å løse. Det første jeg gjorde i dag var å kjøre bort til Torshov Bilrekvisita på Lillehammer. Der får jeg tak i en enkel og grei jekk til 137,- og en grei mutterløsner med uttrekkbart skaft for bedre moment til 73,- samt et par andre kjekke ting. Tilbake igjen setter jeg i gang med å skifte dekk. Det er lurt å sette på håndbrekket før man starter. Dekk skiftes på et plant område, ikke i bakke :) .I tillegg er det anbefalt å å løsne dekkene før du hever bilen. Etterpå løp jeg er liten tur og svømte 1250m i Jorekstad bad.



To bilder fra i går: Det første er pannekaker. Det andre er snø. Kan du forstå det? Helt ut av det blå begynte det å hagle kraftig i går kveld. Hadde bare så vidt kommet meg inn etter en handletur..

Da jeg var hjemme sist helg kjørte vi en del lass med hageavfall på fyllingen. Det var helt tydelig at vi ikke var de eneste som hadde funnet ut at det var en god idé. Ved Rødmyr avfallsmottak stod vi sikkert 30 minutter i kø før vi kom inn første runden. Var også en tur innom Biltema etter en USB-hub samt noen USB-kabler. Saken er den at jeg trengte en ekstra kontakt borte ved forsterkerhyllen 12 meter unna PCen for å koble på en IR-mottaker. IR-mottakeren igjen trenger jeg for å kunne styre Boxee som er et helt genialt program jeg kommer tilbake til. USB 2.0 er garantert å fungere med ledere opptil 5 meter uten ekstra forsterkning av signalet. Det man trolig da mener at at "man garanterer 480mbps inntil 5 meter". Hvis man ikke krever all overføringskapasiteten kan man skjøte lederne lenger. I tillegg skal det nevnes at noen kabler er såkalt "aktive" og forsterker signalet ved å trekke effekt fra utgangsporten. Aktive hubber regenererer også signalet. Alle enheter bak hubben deler da på båndbredden. I mitt oppsett har jeg denne konfigurasjonen:


Alt virket tilsynelatende helt perfekt første kvelden jeg koblet det opp. Dagen etterpå kom det ikke en lyd på PCen. DACen (Digital to Analog Converter) i form at min Abrahamsen V6 fikk tydeligvis ikke noe signal. Problemet var at hub #1 hadde takket for seg. Den var helt død. I tillegg viste deg seg at det var veldig mye spraking / knitring ved avspilling når USB-signalet går igjennom hubben fra Biltema, et problem jeg ikke hadde med min tidligere, nå døde Belkin F5U237. Først trudde jeg årsaken var at det heftige skjøteverket mitt hadde blitt for langt, men lengde virker ikke til å ha noen særlig påvirkning på knakingen. Nå har jeg skjøtet meg helt frem til DACen uten noen hub mellom. 15 meter med skjøter av USB-kabler hver på 1.5 til 3 meter. Lyden er fortsatt like fin. Med en gang jeg kobler til den lille saken fra Biltema kommer all ulyden tilbake med en gang... huff.



Boxee er et mediasenter for windows, mac og linux. Det er fortsatt i betaversjon men er stabilt nok for bruk. Det fine med programmet er at det har veldig god støtte for formater (bygger på Xbox media center XBMC), har et praktisk grensesnitt og bruker IMDB for å hente inn bilder/informasjon om tv-serier og filmer. Det er da viktig at filnavnene er riktig merket:



Filmer: tittel (årstall) | Serier: serienavn SXXEXX ..og da i begge tilfeller slik som tittel eller serienavn er skrevet på IMDB. Støtten for musikk er også bra. Man kan starte et album og lytte til det mens man blar i bilder eller surfer på nettet via en plugin. I utgangspunktet likte jeg veldig godt min mediastreamer Popcorn Hour A-110, men den manglet et bra brukergrensesnitt. Boxee kommer snart i en søt liten hardwareboks laget D-link. Blir spennende!

Tilslutt skal det nevnes at Bleach ENDELIG har kommet seg videre i arrancar historien etter den endeløse sidehistorien om Zanpakuto.