14 år 10 år

Tok enda et par bilder i forbindelse med oppdatering av hjemmekinoprofilen min. Ganske tøff effekt med lys igjennom gardinene.

Fjernkontrollen, HarmonyOne viste seg å være ganske tricky på mitt system. Oppdaterte den sikkert 20 ganger med diverse innstillinger for å få den til å kontrollere alt riktig. Verst var det med forsterkeren Xindak XA-6950V. Tilslutt klarte jeg å få lest inn IR-signalene. Måtte bruke "advanced" mode (RAW) på innlesingen. Står igjen noen justeringer for å få raskere respons, samt at den "husker" hver gang jeg trykker på volum opp eller ned. Ganske irriterende når jeg har funnet riktig volum, og fjernkontrollen fortsetter med å øke.

    Fikk min første strømregning i dag. Den kom på mail (e-post), noe jeg er meget fornøyd med. For å sjekke om summene stemmer, gikk jeg inn på nordpoolspot for å sjekke ut hva den gjennomsnittlige strømprisen gjeldene periode har vært. Det første du får opp er et kart over strømsoner. Norge er delt inn i 4 soner som kan ha forskjellige priser. Disse prisene kan du få sortert og vist grafisk på denne undersiden. Prisen vist er per MWh (Mega Watt Hour) eller med andre ord 1000kWt. Jeg lastet ned et excelark med "time for time" priser siden 01.01.2010 og sorterte ut gjennomsnittsprisen per dag i min sone og tok gjennomsnittet av det igjen. Dette gav meg et snitt på 82,19øre/kWh etter at tillegget på 1,5øre er lagt på. Trekket på regningen var satt til 84,57øre/kWh. Hmm...og jeg hadde ikke en gang langt på moms.

    Og tilslutt en blogg om tildekkingsforbudet som herjer i nyhetsbildet for tiden: Ansikt til ansikt. Det mest nyttige er ofte å lese kommentarene til artikler som blir skrevet. Mange vettuge folk der ute... og en del tullinger.