14 år 10 år

Først ut har vi dagbladet som kommer med en artikkel der de avlyser befolkningskrisen. Noen forskere mener at det er en sterk trend mot at utviklingslandene sin fruktbarhetsrate er på vei ned mot 2 fødsler per kvinne. Over tid vil vi dermed stabilisere oss mot 9-10 milliarder. Befolknings-veksten i verden stopper opp

Dagbladet hadde også en artikkel om Det Islamske Nettverket der organisasjonen bak x-plosiv.no prøver å renvaske religionens navn.

I disse senere tider med sprengkunde og høye strømpriser link 1 har det vært mye fokus på energisparing og strømavtaler (som kan sammenliknes på konkurransetilsynet). Mesteparten av energien går til oppvarming, enten direkte eller indirekte via lys og elektronikk. Det er mange dårlige tips å lese. Noen anbefaler å senke temperaturen på varmtvannet drastisk. Det kan skape ideelle forhold for bakterier og er ikke nødvendigvis å anbefale. Andre tiltak som å skru av elektronikk og lys har litt for seg, men for det meste bortkastet. Energien går over til varme før eller siden, og bidrar til at ovnene blir litt av-belastet. Å isolere er en strategi jeg faktisk har tro på. Stoppe trekk, hindre at varmen strømmer opp og ut fra taket (og danner fine istapper...)

Og så har vi rådgivere i Enova som går ut mot nordmenn generelt og kritiserer oss for å være strømsløsere. Vi bruker i snitt 25.000 kWt her i Norge per innbygger per år. Det er selvsagt veldig fint at Tyskland bare bruker 7000 kWt til sammenlikning, men det er ubrukelige fakta uten å nevne blant annet: gjennomsnittlig temperatur, hvor stor andel annen energi som benyttes (som ofte er langt mer forurensende) og gjennomsnittlig areal innbyggeren må varme opp.
Vi lever i et kaldt land og må derfor bruke store mengder energi for å opprettholde varmen. (Litt statistikk på vær og vind: globalis.no)

Denne debatten på Aftenposten var ganske artig å lese: FrP med løsning på energikrisen. Forskning.no har en artikkel om emnet som får frem en del flere fornuftige argumenter.