13 years 9 years

Husker du SuperMario64? Satt du timesvis hver dag med 4-player i Goldeneye? Vandret du rundt i Hyrule i Ocarina of time? Jeg har bestemt meg for å vekke liv i de gamle spillene ved hjelp av emulatorteknologi. Fordelen med emulatorer er at vi ikke lenger er bundet av oppløsningen og bildebehandlings-teknologien fra 1996. Ulempen er at det er litt vanskelig å få tak i de gamle originale kontrollerne, samt å få dem koblet opp mot PC-en.

Først: Man trenger en emulator. Ikke noe nytt her, jeg har allerede gått igjennom Legend of Zelda Ocarina of Time og Majoras Mask på emulatoren Project64 (versjon 1.6) Jeg brukte en Logitech gamepad. Ikke helt optimalt, men fungerte bra.

    På denne siden selges det en N64-USB adapter for 2 kontrollere til ca 135,- Har man to slike adaptere, kan man spille 4 samtidig.

    De originale kontrollerne er litt mer tricky. Det selges mye av dem på ebay og liknende sider, men man vet aldri hva man får. Det er laget en "ny" versjon av kontrolleren av 3.parts utviklere. Den er ikke helt lik i form og har fått noe dårlig kritikk. se her.

    Det var ikke flere igjen på lager fra telegames. Turen gikk derfor til ebay. Bestilte 4 stk fra en bruker i Kina. Blir spennende å se hva som dukker på på døra etterhvert...

    I går (24.03) lå det fire små grå pakker i postkassen min, sendt med China air mail. Noen dager før kom USB adapterene fra play-asia, så alt var klart til å starte opp. Kontrollerne var temmelig like originalkontrollerne slik jeg husker dem, men jeg mistenker dem for ikke å være helt ekte. Nintendo-logoen manglet på fremsiden, samt at den ene joypaden var litt skjevt montert (liten sprekk som var litt skarp, men ikke særlig problematisk.)
    Jeg fyrte opp emulatoren, og fant alle 4 spakene ved å konfigurere input-plugin. Nå gjenstår å finne en bedre grafisk "plugin" for video siden GoldenEye har noen merkelige feil i tegningen av bildet...