14 år 14 år

Jeg reklamerte på et par gjestesenger jeg kjøpte på Jysk her tidligere i uken, og byttet til rammemadrasser. I den forbindelse trengte jeg å frakte de gamle til butikken, samt kjøre hjem de nye (+ et bord, noen stoler og litt til). Jysk har en transporttjeneste, men den koster 500,- Jeg bestemte meg derfor for å låne en tilhenger på en bensinstasjon, nærmere bestemt YX Smestadmoen.

Prisen var grei den. 80,- per påbegynte time, da jeg brukte i underkant av 2 timer. Før jeg kom så langt, måtte jeg feste hengerfestet bak på bilen. For første gang. I grunn ikke så komplisert, måtte bare fjerne en beskyttelsesplate og låse opp festemekanismen med en liten nøkkel. Strømadapteren satt noe bortgjemt, men kunne vippes ned. Tilslutt var det å finne ut av hvordan håndbremsen på selve tilhengeren fungerte.

Selve kjøringen var overraskende enkel. Tilhengeren følger i prinsippet bare etter bilens bevegelser. Eneste en må tenkte over, er å passe på i krasse svinger at tilhengeren ikke kommer borti noe. Det, og at alt er motsatt av hva som føles mest naturlig ved rygging. Tilhengeren hadde ikke egen brems, så jeg måtte kjøre utenom Europaveien da maks hastighet uten egne bremser er 60 km/t.