12 years 10 years

Det er en kjent sak at alle produsenter av audio/video-utstyr sender med en egen fjernkontroll i esken. Ofte av ymse kvalitet. Har man så en TV, forsterker, dvd-avspiller, satellitt-mottaker, pluss litt ekstra.. ender du raskt opp med en 5-6 fjernkontroller.

Dette er selvsagt ikke et stort problem for de av oss som har tekniske ferdigheter over gjennomsnittet. Det er bare å velge riktig inngang på både TV-en og AV-forsterkeren, huske å styre kanal med fjernkontrollen til tuneren (ikke tv'en nei!), og stille volumet på forsterkeren.

...Eller man skaffer seg en universalfjernkontroll. Harmony One er et eksempel på sistnevnte. Den kommer fint pakket inn. USB-kabel og dockingstasjon for lading av batteri medfølger, i tillegg til en installasjons-CD. Profilen med innstillinger lagres i "skyen" (les Internett) og er dermed tilgjengelig uavhengig av pc du sitter på. Det tar noe tid å få stilt inn kontrollen helt riktig, men dette gjøres veldig sjeldent.

Du starter med å legge inn alle komponentene du har, med full versjonsnummerering. Etterpå legger du til handlinger. Det være seg "Se på DVD", eller "Se på TV". Kanskje "Spill Wii" hvis du har en Wii. For hver handling legger du inn hvilke innganger som er benyttet for aktuell aktivitet.

Fjernkontrollen tankes via USB-kabelen og er nå klar til bruk. Du trykker på "Se på DVD". Kontrollen sender så signaler til alle delkomponentene. Skrur på DVD, setter riktig inngang på TV og eventuell AV-forsterker. Du kan også få den til å skru av utstyr som ikke er i bruk.

Min erfaring er meget positiv. Eneste jeg måtte endre på manuelt var at CD-spilleren ikke gikk av. Det finnes ingen av-knapp for spilleren, men jeg satte da manuelt "stop" som ønsket "av-handling". Alt i alt en genial sak som tar vekk en del hverdagsfrustrasjon.