15 år 9 år


Min MP3 spiller Sansa e280 v1 gikk i "bluescreen" her for en 3 ukers tid siden da jeg lastet over noe ny musikk. Etter gjentatte forsøk på å restarte den, samt koble den til pc'en uten noe hell, fant jeg i dag endelig en løsning.

Problemet utartet seg slik at hver gang jeg skrudde den på, gikk spilleren i gang med å oppdatere databasen sin, noe den gjør hver gang du gjør en endring på filsystemet. Midt ute i fremdriften stopper den opp, og skjermen blir fylt med et grønn/blått mønster som ser ut til å forflytte seg nedover skjermen.

Først trodde jeg det skyltes ettervirkninger av at jeg mistet den i en vannpytt enda 2 uker tidigere, men synes det var rart, da jeg hadde spilt av en del siden da.

Løsningen var å gå inn i "recovery mode" i oppstarten. Dette gjør du ved å sette tastelåsen på, trykke "record" kanppen inn mens du starter spilleren via av/på knappen. Du plugger så inn USB kabelen til PC og får opp en liten disk på 10MB. Der legger du inn en tom fil (via notepad) du kaller "sansa.fmt".

Når du så kobler fra USB kabelen, vil enheten formatere seg selv (fjerne alle filene fra filsystemet) og spilleren vil starte opp igjen uten å krasje. Problemet lå med andre ord i en musikkfil programvaren i spilleren ikke klarte å prosessere.