14 år 10 år

Vi kommer tidlig denne morgenen til Beijing. Det regner og taxikøen virker endeløs. Vi setter derfor kursen mot metroen. Med mye erfaring fra Guangzhou og Shanghai skulle ikke dette bli noe problem. Vi tar toget til nærmeste stasjon med ringbytte. Her blir vi stående. Metroen står fullstendig fast, så vi forsøker heller en taxi på overflaten. Det virket som om alle Beijing's 60.000 taxier var opptatt på samme tid. Vi splittet opp i to grupper som vanlig, da det bare er plass til 4 i en taxi. Kathrine og jeg dro til en kafé i nærheten for å vente på at taxipresset og det verste regnværet skulle falle.

    Tilbake på Taiwan hotell. Stian gikk å la seg, og sov til dagen etter. Han hadde ikke klart å sove på toget denne natten. Vi andre gikk rundt i byen og shoppet på en stor bokhandel midt i Wangfujing. Den hadde en 6-7 etasjer og hadde alt mulig.

    Vi fant et massasjested i underetasjen til et hotell i gangavstand fra hotellet vårt, og bestilte en etterlengtet fot massasje. Etter massasjen, var det som å gå på skyer, og vi avsluttet dagen med is på "Häagen-Dazs".

    Lørdag morgen våknet vi til en nydelig dag. Vi dro med metroen til "Confucius temple" og "Yonghe Temple". Vi hadde så lite tid dagen før vi dro til Hainan, så vi ønsket tilbake for å se mer. Vi dro så innom et boligområdet / hutong der vi fant en fin restaurant, der vi spiste, og møtte etterpå en forsker (zoolog) som hadde bosatt seg området. Han hadde i motsetning til de fleste andre innlagt eget toalett. Det var enkle kår, og kaldt om vinteren. Tenkt å ha snø og is i stuen sin.

      Neste stopp ble silkemarkedet der vi prutet ned enda mer klær og kjøpte en 40 DVD filmer. Jentene gikk for seg selv, og brukte mest til på sko. Det var like plagsomt å gå ved bodene som sist, og prisene bør ned på 1/6 til 1/10 av utgangspunktet, noe som skaper en del artig dialog. Ei jeg prøvde å kjøpe en genser av påstod "you are breaking my heart" da jeg foreslo en tydeligvis for lav pris. Jeg svarte med "you don't have a heart. You are a salesman". Var litt komisk. Et annet sted ble jeg møtt med "you are killing me". Jeg hadde tilfeldigvis kjøpt en "Nunchaku", et våpen brukt av Michelangelo i Turtles. Jeg viste henne den og sa at det sikkert kunne ordnes :) Joda, en kan ha finne på mye artig her.

      Tiden gikk fort. Alt for fort. Vi ønsket å spise, både middag og is, samt mer massasje da dette var siste dagen i Kina for denne gang. "Häagen-Dazs" stengte klokken 2300, og det var allerede veldig sent å spise middag ute. Nok en gang delte vi oss da Kristoffer og jeg prioriterte is denne dagen. Is til middag.
      De hadde en stor meny til 220,- med en 16 kuler, frukt, kake og yoghurtdressing :). Vi gikk så bort samme stedet som gårsdagen for kinesisk massasje, etterfulgt av noe pakking av sekk. Klokken ble fort 0230 før vi kom oss i seng.


      Comments

      Tom Smeplass
      14 år

      Dette har vært en fin "serie" jeg har hatt glede av å lese og se. Mange takk, Andre. Skrives.