14 år 10 år

Da var strandferien over for denne gang, og vi har satt kurs mot Guilin. Taxi til busstasjonen gikk relativt uproblematisk. Bussen var kjølig og behagelig, og det ble servert vann ombord. Vi ankommer Haikou og blir automatisk "tatt i mot" av taxisjåfører som skal ha oss med. En av dem, tilsynelatende en taxisjåfør, prøver å være behjelpelig da vi må komme oss til havnen der ferigen går fra. Han prøver å få oss med i en buss som vistnok skal gå til havnen. Vi var temmelig skeptiske og etter mye tegning og veiving fant vi ut at han ønsket å kjøre oss med buss til Guangzhou. Vi gikk derfor videre, ut i gaten for å skaffe oss en "nøytral" sjåfør. Han kjørte oss raskt bort og viste oss hvor vi skulle gå inn.

    Bare for å ha sagt det med en gang. Alle som på eget initiativ skal "hjelpe deg", utenfor parker, busstasjoner eller liknende, er nesten 100% garantert ute etter å lure deg. Typisk for slike taxisjåfører er at de forsøker å avtale en forhåndspris for turen. La deg ikke lure! Ta heller en annen taxi.

    Vi måtte vente noen få timer da båten skulle gå 1600. Billettene var å få kjøpt i et eget lokale, mens venterommet var i et annet. Det var veldig varmt da det kun var noen vifter som såvidt beveget luften i rommet. Vi traff på et par fra USA som vi kom i snakk med i løpet av kvelden. Båten var en to timer forsinket, men vi kom oss tilslutt avgårde.