14 år 10 år

På grunn av togturen og en liten forkjølelse, skriver jeg for tilbake til fredag i dag. Toget kom frem til Sanya ca 0530 søndagmorgen. Luftfuktigheten når nye høyder, men det er nokså overskyet. Vi får tak i to taxier som tar oss til Sunny Sanya Family INN på Dadonghai Beach. Vi hadde bestilt en leilighet via dem, men den var under oppussing nå, så vi fikk heller 3 rom på stedet.

    Vi fikk i oss en god frokost bestående av omelett, pannekaker og brødmat. Veldig godt! Vi planla så dagene fremfor oss. Det ville bli overskyet/regn de første to dagene for så å bli finvær. Vi bestemte oss derfor for hot spring denne dagen, mens vi tar Nanshan buddhist temple og End of the world dagen etter (i dag). Transport og inngangsbillett ordnes av stedet, og vi er i gang. Som vi har sett de fleste steder i Kina, så må alt betales kontant. Kort er lite innarbeidet. Dette skaper et stadig behov for å ta ut penger, som alltid kommer i 100 lapper. Litt artig.

    De varme kildene lå ca 35min unna der vi bor. Vi måtte ut med 200 hver i depositum i tillegg til prisen vi betalte på Sunny Sanya på 150 per person.
    Vi fikk en boks å oppbevare tingene våre i, sandaler og håndklær. En digital "nøkkel" brukes til alt fra å åpne skapet vårt, til å bestille drinker og massasje. Det som ikke benyttes, får en tilbake etter badingen. Vi badet en ca 4 timer på ettermiddagen.

      Stedet hadde en stor barnepark med vannkanoner og sklie midt i parken, samt en annen større badeplass like bak. Rundt var masse små bad med forskjellig navn og tema. Te, urte, kaffe, kokosmelk.. isbad, "såvarmtatduikkekommernedi-bad", bad med fisker som spiser deg osv... Sistnevnte var utrolig artig. Masse små fisk som spiser opp død hud der de kommer til. Kilte noe så innmari i starten, men gikk over når en slappet litt av. Må bare passe på å komme seg opp av vanner før en er helt oppspist ;)

      Tilbake der vi bor gikk vi så ut for å finne et sted å spise. Det var masse utesteder og spisesteder på strandveien 10minutter gange fra Family Inn.

        Neste dag og nok en god frokost, og så avsted for å se Buddha templene. Kjøreturen tar en 1.5 time gjennom meget varierende terreng. Byen bygges i alle bauger og kanter. Hoteller spretter opp overalt og palmetrær plantes langs veiene. Inne i parken går det små åpne busser rundt i en ring på ca 7Km. Bussen stopper på faste holdepunkter underveis der du kan gå av å se severdighetene.

        Vi stoppet først ved et tempel med den største gull-buddhaen laget (i følge skiltene). Statuen var fin den. Vell verd de 20 yuan det kostet å se den.
        Vi gikk opp en lang trasse inne i skogen for å finne en usynlig buddhafigur. Det var meget varmt, selv om det var overskyet. Godt godværet enda ikke har kommet for fult. Det gikk ned en 7-8 små flasker med drikke denne dagen.

          Parken er kjent for en stor figur, av tilsvarende dimensjoner som fredsgudinnen i NY. Du ser den i et par av bildene lagt ved.

          Neste stopp, etter en rask matrett, var strandparadiset "end of the world". Vi fant aldri noen konkret plass man kan kalle verdens ende, men vi fant mange fine ting å se. Bildene sier det meste. Skyene startet å forlate himmelen da vi kjørte hit, og innen vi skulle tilbake var store deler av himmelen blå.

            I morgen har vi ikke planlagt noe annet enn massasje, samt å sove litt lenger om morgenen. Stranda neste!


            Comments

            Håkon
            14 år

            Det ser riktig deilig ut, som i syden! Artig å lese det du skriver, Andrè:)Det ser ut som dere alle har det bra og at Stian koser seg med den store drinken! Her er alt vel, litt regn,overskyet og i underkant av 20 grader. Fortsatt god reise til dere. Mvh Hilde og Håkon

            A/G
            14 år

            Vi er helt imponert over bilder og tekst,Andre! A/G.Skien

            Tom Smeplass
            14 år

            Det ser riktig fint ut. Bra med en strand å kose seg på nå vel. Tom S,