13 år 10 år

På søndager går det i utgangspunktet bare én buss til Sa Ràpita. Den går klokken 1000 fra den underjordiske busstasjonen midt inne i Palma, og går via Llucmajor. Returen går 1800. Det var ikke helt innlysende hva man skulle se etter nede på stasjonen. På tavlene var ruten merket med Colònia de Sant Jordi og nummer L502. Ingen av bussene som stod på spor 1,2 eller 3 var merket med det nummeret, men hadde et helt annet nummer godt synlig høyt i front på ruten. Den ene bussen var merket Sa Ràpita, men skulle ikke til Sant Jordi. Etter litt frem og tilbake satt jeg meg på den bussen.

Når bussen kommer til Sa Ràpita kjører den først et stykke langs vannkanten. For å slippe å gå så langt bør man sitte på bussen helt frem til en liten holdeplass ved en rundkjøring i det bebyggelsen stopper. Litt lenger frem og inn til høyre kommer man inn på stranden. Jeg startet med å gå over til den andre siden, noe som tok en 90 minutter med rolig tempo inkludert en pause for å spise. Ca midt på stranden var det en "øy" med leilighetsbebyggelse.

    Mitt førsteinntrykk er at stranden er veldig fin. Det andre som slo meg er at den ikke er på langt nær så idyllisk som jeg hadde sett for meg. Det var mennesker nesten overalt. Store deler av områdene rett bak stranden, sanddynene, er inngjerdet for å unngå at turister tramper dem ned. I tillegg skal det nevnes at det ikke er bygget hoteller langs stranden. Kun små restauranter der en kan kjøpe enkel mat og drikke. Toaletter finnes på baksiden av disse byggene.

      Ute på havet, ikke så langt unna ligger det strødd med båter av alle slag og størrelser.
      Bussruter Mallorca: Rute L515, L501/L502
      Bussen stoppet også helt i øst-enden av Playa de Palma der det heter S'Arenal. Greit å vite om en ikke ønsker å reise inn til Palma først.

      • Siste busstopp ved Sa Ràpita. Her kommer du rett ut på stranden litt frem og til høyre. Siste busstopp ved Sa Ràpita. Her kommer du rett ut på stranden litt frem og til høyre.
      • Ses Covetes heter denne lille bebyggelsen mellom Sa Ràpita og Colonia (de Sant Jordi). I følge skiltet på bussholdeplassen der jeg gikk av (Sa Ràpita Ses Covetes heter denne lille bebyggelsen mellom Sa Ràpita og Colonia (de Sant Jordi). I følge skiltet på bussholdeplassen der jeg gikk av (Sa Ràpita