13 år 10 år

I dag gikk turen inn til Palma by, som er hovedstaden i Mallorca. Byen ligger bare en liten halvtime unna Palma de Mallorca og det gikk en buss (nummer 23) 2 ganger i timen rett utenfor hotellet mitt. I Palma bor det ca 500.000 mennesker, halvparten av alle som totalt bor fast på denne Spanske øya. Da bussen var kommet til "La Caixa", var det stopp. Her måtte vi alle gå av, og det var ikke bare jeg som trudde bussen skulle lenger...for å si det slik. Jeg hadde forventet meg en stor busstasjon.

  • Siste stopp for rute nummer 23. Turistbussene gikk fra en holdeplass like borti gata på andre siden av veien om du fortsetter samme veien som bussen d Siste stopp for rute nummer 23. Turistbussene gikk fra en holdeplass like borti gata på andre siden av veien om du fortsetter samme veien som bussen d
  • Her i fra gikk sightseeing bussene Her i fra gikk sightseeing bussene
  • Bussruten vi fikk utdelt på bussen. Vi fikk også utdelt ørepropper for å kunne koble oss til guidestreamen med kontinuerlig prating om hva du ser til Bussruten vi fikk utdelt på bussen. Vi fikk også utdelt ørepropper for å kunne koble oss til guidestreamen med kontinuerlig prating om hva du ser til
  • Det ligger mye båter til havn her... Det ligger mye båter til havn her...
  • Bussene, lette å kjenne igjen på den røde fargen og åpent dekk. Bussene, lette å kjenne igjen på den røde fargen og åpent dekk.

    I byen går det masse turistbusser som har en fast runde rundt i byen og stopper ved alle de store stedene der det er spennende ting å ta bilde av. Bussen kostet 15€ og man kunne gå av og på som man ville i løpet av dagen. Det var 32 grader i skyggen da jeg gikk på bussen i 12-tiden.

    Første stopp jeg tok meg bryet med å gå av på, var ved en liten inn-muret by kalt Nuevo Pueblo Español etter arkitekten Fernando Chueca Gotilla. Det kostet 8€ å få komme inn. Her er bildene:

      Bussen klatret så oppover mot en festning på en høyde vest for byen. Festningen het Castell de Bellver og hadde en fantastisk utsikt utover Palma. Inngangen kostet beskjedne 2,5€. Her er et knippe bilder:

      • En sti gikk nedover fra veien (omtrent ved gangfeltet) utenfor festningen. Jeg gikk et stykke nedover og fant denne kirken. En sti gikk nedover fra veien (omtrent ved gangfeltet) utenfor festningen. Jeg gikk et stykke nedover og fant denne kirken.

        Turen kom så endelig til Catedral of Palma, turens høydepunkt. Bussen kjørte forbi tidligere på runden sin, men stoppet ikke da. Katedralen ligger på en liten høyde, inn-muret sett fra sjøen. Foran ligger et mellomstort ferskvann med en stor vannstråle sprutende opp. På vei opp til Katedralen er det alskens gateselgere og musikere som prøver å samle inn noen euro hver. Noen stod å blåste store såpebobler, noen tegnet, en spilte på gitar mens en annen hadde kledd seg ut som en gull-gladiator. I gatene på høyden var det koselige små spisesteder og trange gater:

          Bussen returnerer dit den starter. Et stort handlesenter El Corte Inglés ligger rett i nærheten, et par hundre meter mot dit der jeg gikk av bussen. "Hypermarkedet" må ha vært en 6-7 etasjer høyt pluss en kjeller med dagligvarefortetning. Etasjene var delt inn etter tema. Første var mye parfyme, bøker og "juglerier". Andre var dameklær, fant ikke noe nyttig her. Tredje var klær for menn. Fjerde virket dedikert til barneklær. Her gikk jeg litt surr i rulletrappene, men det var en etasje med elektronikk, en med mye sport (utstyr og klær). På toppen var større ting som møblering og gummibåter med påhengsmotor (!).

          Jeg fant meg et belte, en bukse, en badebukse og en underbukse, samt en universal USB-adapter med alle tenkelige USB-tilkoplinger på. Hver etasje bestod av mange små separate butikker. Hjemmefra er vi vant med at det er vegger som skiller butikkene fysisk fra hverandre. Her virket det som om alle butikkene gikk i ett. Av og til måtte jeg stå opptil flere minutter ved en kasse før noen tok seg bryet med å ta imot betalingen. Litt rart i grunnen.

            I morgen skal jeg se hva Ving's "klassiske mallorca" er for noe.


            Comments

            pappa
            13 år

            Imponerende katedral! Ser ut som du stortrives på oppdagelsesferd:)