8 år 5 år

I dag stod jeg opp 0630 for å rekke bussen til Colónia de Sant Jordi som går fra S'Arenal. Det er litt rart å være oppe på denne tiden. Renholdpersonell jobber overalt med å rydde opp etter festglade turister som i all sin beruselse har mistet ting både her og der. Noen går rundt med store blåsere, andre kjører kostebiler. Til og med en egen bil for å vaske disse store plastikkdunkene var å se. Fascinerende bil egentlig. En oppvaskmaskin på hjul. Det ravet fortsatt rundt et par nedsatte sjeler, men de fleste hadde kommet til ro.

  Den røde bussen til Colónia kom frem litt over 8. Dette er en vakker romantisk liten by. Fra den første bussholdeplassen som ligger nokså langt vest for sentrum gikk jeg av. Turen gikk mot et stort hotell inn mot sentrum i retning av sjøen. Her var det mange mennesker, de fleste par, på vei frem og tilbake i varierende tempo. Morgengymnastikk. Jeg gikk videre østover mot en havn med en liten strand. Følger veien videre langs stranden et godt stykke rundt. Det står en mann å fisker langs kanten, og et par eldre står med vann til hoftene ute i vannet. Ellers er det få mennesker å se så tidlig. Det er kilometer med strender på denne siden av byen, men jeg så ikke noen grunn til å fortsette hele veien ut. Jeg tar noen bilder og drar tilbake. Klokken er nå rundt 0930 og folket har som smått begynt å trekke mot strendene.

   Stranden jeg var på om søndagen ligger på andre siden av Colónia og helt bort til Sa Ràpita. Først må jeg innom en strandbutikk for å finne meg en passende hatt, et nytt sandteppe (det forrige gikk i oppløsning) samt et lite surfebrett/sol-skjold/sitteunderlag. Videre innom en matbutikk etter en baguett til frokost samt noe å drikke.

    Et lite stykke ut på stranden finner jeg meg en skyggeplass for å spise baguetten. Den var helt herlig med ost, skinke og tomater. Jeg rusler langs stranden en stund og nyter at den fortsatt er nokså tom. Rundt 1100 er stranden full, men ikke så overdrevent som på søndagen. Jeg finner meg en plass i solen mens det fortsatt er relativt åpent. Det går busser tilbake 1745/1935 fra Ra Ràpita, og 1740/1925 fra Colónia.


    Comments

    ditt navn
    8 år

    Det er moro å lese om alt du opplever der nede i syden. Her har det vært en fin begravelse for Gudrun idag og det er regnvær idag så du får nyte de siste dagene med fint vær. Kathrine har kommet hit for å være med på begravelsen. Ha det bra klem mamma